Jeroen Bleekemolen in de LM P1 auto van Rebellion Racing.

Print Friendly, PDF & Email

Jeroen Bleekemolen heeft weer een zeer druk seizoen voor de boeg, hij heeft al gereden in de 24 uur van Dubai en de 24 uur van Daytona. Komend seizoen zal hij gaan rijden voor Rebellion racing in een LM P1 wagen. Rebellion maakt gebruik van het door Toyota aangedreven Lola chassis. Met Rebellion Racing zal hij de 12 uur van Sebring  en Petit Le Mans maar ook de 24 uur van Le Mans rijden.


De laatste deelname aan een race in een LMP auto was in 2008, hij reed toen samen met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn in een LM P2 Porsche van het Van Merksteijn team. Ze wisten deze 24 uur van Le Mans voor de LMP2 klasse te winnen, maar sindsdien was Jeroen vooral in de GT klasse terug te vinden, zo heeft hij een aantal jaar meegereden in een Spyker Laviolette van het Nederlandse Spyker Squadron.

Vorig jaar reed hij ook het hele seizoen mee in de American Le Mans Series in een Porsche 997  GT3 en wist hier voor het team van Black Swan Racing de overwinning te behalen voor de GTC klasse.  Dit jaar wordt voor Jeroen weer net zo druk als 2010 of zelfs nog drukker.


Foto: Marco van de Bildt.

Jeroen Bleekemolen zal uitkomen voor het team van Rebellion Racing in de LM P1 klasse, en gaat dit doen tijdens drie zeer belangrijke wedstrijden die ook meetellen voor de Intercontinentale Le Mans Cup. De eerst vind plaats in het weekend van 19 maart, de 12 uur van Sebring , de tweede race is de 24 uur van Le Mans en als laatste de race Petit Le Mans.

De teamgenoten van Jeroen tijdens die drie races zijn Neel Jani, o.a. uit de A1 GP tijd, en Nicolas Prost de zoon van Allan Prost. In de tweede auto van Rebellion Racing zullen gaan rijden Andrea Belicchi, Jean-Christophe Boullion en aangevuld met Guy Smith voor de drie langere wedstrijden. Al met al een goede groep coureurs met de nodige ervaring.

In 2010 reed het team van Rebellion Racing ook al mee in o.a. de 24 uur van Le Mans maar deed dat toen met Judd motoren. Beide auto’s wisten de finish niet te bereiken en vielen uit met technische problemen. Nu hebben ze het  beter voor elkaar met de motoren van Toyota die worden ontwikkeld en gebouwd in de voormalige Formule 1 werkplaats te Keulen.

Jeroen gaat dit seizoen ook nog rijden in de American Le Mans Series. Hij gaat dit net als vorig jaar doen in de GTC klasse voor het Black Swan Racing team. Hij zou het hele seizoen rijden in de American Le Mans Series voor het team  maar door deze super deal met Rebellion Racing zijn ze bij Black Swan Racing genoodzaakt om voor twee races een waardige vervanger voor Jeroen te zoeken.

Of Jeroen nog meer gaat rijden dit seizoen, Porsche Supercup bijvoorbeeld, wordt in de loop van deze maand bekend gemaakt. We zien Jeroen Bleekemolen voor het eerst in actie tijdens de 12 uur van Sebring in het weekend van 19 maart. De race staat in teken van de start van het American Le Mans seizoen en de start van de Intercontinentale Le Mans Cup.


Share