Greaves Motorsport wint ook tweede ronde Oreca Winter Series.

Print Friendly, PDF & Email

Karim Ojjeh en Jacob Greaves hebben met hun Greaves Motorsport Radical de tweede ronde van de Oreca winter Series gewonnen op Paul Ricard. Ook de eerste ronde, op 24 Januari, was al een prooi voor Greaves Motorsport. In de GT klasse was het met vier auto’s naar Paul Ricard afgereisde Kessel Racing het meest succesvol. Alle drie de races werden gewonnen door een Ferrari F430 van Kessel Racing. De Nederlander Fons Scheltema word in zijn sprint race 11de, vijfde in de GT klasse,  en in de hoofdrace samen met Alexis de Bernardi 9de, eveneens vijfde in de GT klasse.


Sprint race 1

Karim Ojjeh gaat van pole van start in de eerste sprintrace en krijgt gelijk te maken met Mirko Venturi in de Black Bull Racing Ferrari. Venturi pakt de leiding en weet die een aantal ronden vast te houden tot Ojjeh weer naar voren komt. Ook Franck Bodet mengt zich in de strijd met z’n Radical van Radical France. Het verschil tussen het trio bedraagd minder dan een seconde, als ook Lorenzo Bontempelli met de Kessel Racing Ferrari aansluiting vind. In de 12de ronde verliest Ojjeh in snel tempo tien seconden op de leidende groep en vind zichzelf terug op de vierde stek. Ojjeh laat zien wie de snelste is in dit veld en in na een sterke inhaalrace pakt hij de leiding in de voorlaatste ronde. Bontempelli wint met een tweede plaats overall de GT klasse, gevolgd door Venturi op de derde plek.


Foto: (c) Brieuc Merciere.

Sprint race 2

Na een turbulente start is het Nicolas Powilewicz die aan de leiding gaat gevolgd door Jacob Greaves. De beide Radicals worden gevolgd door drie Kessel Racing Ferrari’s van Philipp Peter, Thomas Kemenater en Ronnie Kessel. Powilewicz, die stevig aan de leiding gaat, krijgt een drive through penalty voor een vals start, en valt terug. Ook Peter krijgt een penalty, eveneens voor een valse start. Jacob Greaves ligt nu op kop, gevolgd door Kemenater met de Ferrari. Powilewicz komt nog wel sterk terug, maar de overwinning voor Greaves komt niet meer in gevaar. Greaves wint de race gevolgd door Kemenater die met de tweede plek overall ook de winst pakt in de GT klasse. Powilewicz word knap derde. De enige Nederlander in het veld, Fons Scheltema, word vijfde in de GT klasse met de Kessel Racing  Ferrari F430.


Hoofdrace

Franck Bodet mag met de Radical van pole vertrekken in de hoofdrace. Bodet kon de koppositie vasthouden. Nicolas Misslin, die van de tweede plek op de grid start, kent een slechte start en ligt op de 12de plek na één ronde. Maar binnen een paar minuten is Misslin al weer opgeklommen naar de zesde plek. Franck Bodet kan iets uitlopen op de rest van het veld, terwijl de no. 22 Ferrari.

Na de pitstops komt Jacob Greaves op kop te liggen. Nicolas Powilewicz slaagt erin om de leiding te pakken, maar dat duurt niet lang. Tot overmaat van ramp krijgt Powilewicz krijgt een penalty voor een te korte pitstops. Maar opgeven was er niet bij, en uiteindelijk finisht hij als tweede achter Jacob Greaves met de Greaves Motorsport Radical. Op de derde plaats, eerste in de GT klasse, finishen Phillip Peter en Michael Broniszewski met de Kessel Racing Ferrari.

De Nederlandse coureur Fons Scheltema word met teamgenoot Alexis de Bernardi negende overall, vijfde in de GT klasse, op twee ronden achter de winnaar.

De derde en laatste ronde van de Oreca Winter Series is op 6 Maart, uiteraard ook weer op Paul Ricard. 

Share