FIA GT3 European Championship komt naar Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Dit seizoen komt het FIA GT3 European Championship naar Zandvoort. In Oktober zullen de laatste twee races van het 2011 seizoen. worden verreden op het Nederlandse circuit. Het is voor het eerst in de geschiedenis van dit GT kampioenschap dat Nederland zal worden aangedaan. De kalender telt, naast de seizoensfinale op Circuit Park Zandvoort, nog vijf race weekenden.


In totaal telt de kalender voor het 2011 seizoen dus 6 raceweekenden waarin in totaal 12 wedstrijden worden verreden. De eerste vier weekenden, Algarve, Silverstone, Navarra en Paul Ricard, worden samen gehouden met het FIA GT1 Wereld Kampioenschap.

De laatste twee weekenden zal het GT3 kampioenschap het hoofdprogramma vormen. Voor de negende en tiende wedstrijd worden gehouden op  het nieuwe circuit bij Smolensk in Rusland. En het laatste weekend van het seizoen zal dan op Zandvoort zijn als daar de Finaleraces worden verreden. Laten we hopen dat veel toeschouwers de weg naar Zandvoort weten te vinden!


Kalender FIA GT3 European Championship 2011.

8 Mei, Algarve, Portugal.

5 Juni, Silverstone, Groot Brittannië.

3 Juli, Navarra, Spanje.

17t Juli,  Paul Ricard, Frankrijk.

21 Augustus,  Smolensk, Rusland.

16  Oktober, Zandvoort, Nederland.


Deze en andere evenementen zijn ook op onze kalender terug te vinden.


Share