FIA GT1 World Championship, achttien inschrijvingen en kalender.

Print Friendly, PDF & Email

Het FIA GT1 World Championship gaat dit jaar z’n tweede seizoen in. De kalender voor het 2011 seizoen telt, net als in 2010, tien race weekenden. Net als in 2010 zal de start van het seizoen plaatsvinden op het Yas Marina circuit van Abu Dhabi, en de laatste race zal worden verreden in Argentinië op het circuit van San Luis. Op dit moment hebben negen teams bij de FIA aangegeven mee te willen doen.


Deelnemers

De vier merken Aston Martin, Ford, Lamborghini en Nissan zullen ieder vertegenwoordigd zijn door twee teams die ieder twee wagens inzetten. Er word nog gezocht naar een tiende team zodat er een vijfde merk kan meedoen, mogelijk Maserati. De reglementen schrijven voor dat een merk twee teams van wagens moet voorzien. Het is nog niet duidelijk wat er met de negende inschrijving gebeurt indien een tiende team, en vijfde merk, niet realiseerbaar blijkt te zijn. Corvette zal er zeker niet zijn. Het is voor de fabrikant niet meer mogelijk om vier GT1 wagens te leveren. De twee Phoenix Racing wagens zijn overigens verkocht, en zullen dit seizoen in de Dutch Supercar Challenge te bewonderen zijn.


Kalender

Naast Abu Dabi en San Luis zijn ook nog vier circuits  op de kalender die ook in het eerste seizoen werden aangedaan. Deze zijn de Algarve, Silverstone, Navarra en Paul Ricard. Ook staan er vier nieuwe evenementen op de kalender. Het Belgische Zolder, waar vorig jaar de GT3 European Championship finale was, is ‘gepromoveerd’ naar de GT1 klasse. In Duitsland word de Sachsenring bezocht tegen de Nürburgring vorig jaar, en in Brazilië is Curitiba de gastheer voor het FIA GT1 Wereldkampioenschap. Azie is nieuw voor het FIA GT1 kampioenschap. In September zal er een wedstrijd in China zijn op het Ordos International Circuit.


Kalender FIA GT1 World Championship 2011:

26 Maart, Yas Marina, Abu Dhabi.

10 April, Zolder, België.

8 Mei, Algarve, Portugal.

15 Mei, Sachsenring, Duitsland.

5 Juni, Silverstone, Groot Brittannië.

3 Juli, Navarra, Spanje.

17 Juli, Paul Ricard, Frankrijk.

4 September, Ordos, China.

23 Oktober, Curitiba, Brazilië.

6 November, San Luis Argentinië.


Deze en andere evenementen zijn natuurlijk ook op onze kalender terug te vinden.Share

One thought on “FIA GT1 World Championship, achttien inschrijvingen en kalender.

Comments are closed.