Ferrari Challenge in het voorprogamma van de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans op 11 en 12 Juni a.s. zal dit jaar worden verzorgt door een race uit de Ferrari Challenge Trofeo Pirelli. De race die 45 minuten zal duren en deel uitmaken van de Italiaanse en Europese Ferrari Challenge series. Was het vorig jaar nog een race uit de Groep C die het publiek in de ochtend mocht vermaken nu heeft men totaal iets anders gekozen, namelijk een race met een groot aantal Ferrari’s.12062010-dsc07153_0

Foto: Marco van de Bildt.

Vorig jaar zagen we in het voorprogramma van de 24 uur van Le Mans de Porsche Carrera Cup en de legendarische Group C wagens, waarbij de winst naar Justin Law ging met de  Jaguar XJR-9. Maar dit jaar zal in het voorprogramma  zeker een Ferrari winnen.

De race met de Ferrari’s is onderdeel van zowel de Europese als de Italiaanse Ferrari Challenge Series. Voor de Italiaanse serie  is het de tweede wedstrijd maar voor de Europese serie is het alweer de vierde race van het seizoen. Maar voor beide series tellen de punten van deze gezamenlijke race gewoon mee voor hun kampioenschap. Het is de eerste keer in het negentienjarig bestaan van de Ferrari Challenge Series dat men dit op deze manier doet. Dat beloofd dus een vol stardgrid van al die Ferrari’s want zowel de F430 als de nieuwe F458 racen mee.


Foto: Marco van de Bildt. Ferrari F430 GT.

Behalve een Italiaanse en een Europese Challenge Serie is er ook een Noord Amerikaanse en, voor het eerst dit seizoen, ook een Aziatische Ferrari Challenge Serie. Tijdens een race weekend wordt er normaal twee races verreden één van 25 minuten en één van 35 minuten. De lengte van de race op Le Mans van 11 juni duurt echter 45 minuten en bestaat uit één race. De kalenders van de van de vier Ferrari Challenge Series zien er als volgt uit:


Ferrari Challenge Trofeo Pirelli – Italy
1. Monza (ITA), 8-10 April
2. Le Mans (FRA), 8-11 June
3. Misano (ITA), 8-10 July
4. Zeltweg (AUT) – Ferrari Racing Days, 2-4 September
5. Mugello (ITA), 23-25 September
6. Vallelunga (ITA), 7-9 October
7. Finali Mondiali – TBA

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli – Europa
1. Monza (ITA), 8-10 April
2. Valencia (ESP), 6-8 May
3. Portimao (POR), 20-22 May
4. Le Mans (FRA), 8-11 June
5. Spa (BEL), 5-7 August
6. Zeltweg (AUT) – Ferrari Racing Days, 2-4 September
7. Finali Mondiali – TBA

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli – Noord Amerika
1. Infineon (USA) – Ferrari Racing Days, 29 April-1 May
2. Laguna Seca (USA) – Ferrari Racing Days, 20-22 May
3. Montreal (CAN), 10-12 June
4. Toronto (CAN), 8-10 July
5. Lime Rock (USA), 29-31 July
6. Homestead (USA), 23-25 September
7. Finali Mondiali – TBA

Ferrari Challenge Trofeo Pirelli – Azië
1. Fuji (JPN) – Ferrari Racing Days, 17-19 June
2. Shanghai (CHN) – Ferrari Racing Days, 22-24 July
3. Zhuhai (CHN), 16-18 September
4. Motegi (JPN), 14-16 October
5. Finali Mondiali – TBA


Share

One thought on “Ferrari Challenge in het voorprogamma van de 24 uur van Le Mans.

  1. Geachte redactie,

    Jammer dat jullie een foto plaatsen van een 430 gt bij het stukje over het voorprogramma van de 24 uurs race. Indien ik jullie kan voorzien van de foto van mijn nieuwe 458 waarmee ik dit seizoen deelneem aan de Ferrari challenge verneem ik dat graag.

    Groet,
    Fons Scheltema

Comments are closed.