Coronel Racing Radical SR3 wint de 4 uur van Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

dsc00530De 4 uur van Zandvoort is gewonnen door Tim en Tom Coronel, Bas Schothorst en Marc Koster met de Radical SR3 van Coronel Racing.  Als tweede finishten de winnaars van de Nieuwjaarsrace Michael en Sebastiaan Bleekemolen, Jurgen Albert en Kees Bouhuys met Sotrax Porsche. Jan Joris Verheul, Rob de Laat en Sven van Hulst pakten de derde plaats. Max Braams en Sheila Verschuur, die in Divisie III voor de tweede maal op rij de winst pakken, gaan aan de leiding van het kampioenschap. De 4 uur van Zandvoort was de derde wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK). Op 6 Maart volgt de vierde en laatste wedstrijd, de Final 4.


Kwalificatie

Op zondag ochtend om tien uur was er een kwalificatie sessie van 30 minuten, waarbij Henk Thuis en Rob Weldon de snelste tijd op de klok lieten noteren. Het duo had zich op het laatste moment ingeschreven met de Radical SR3. Op iets minder dan een halve seconde volgde Sven van Hulst, Rob de Laat en Jan Joris Verheul met de DNRT V8 bolide. De top drie word volgemaakt door Wilco Becker en Hoevert Vos met de Renault Megane. David Hart en Mike Hezemans, invaller voor Nicky Pastorelli, kwalificeren zich met de V8 Star op de vierde stek op 1.2 sec achter de pole sitters. De kwalificatie word nog even geneutraliseerd als de BMW M3 van Tischner Motorsport een koprol maakt in de Tarzanbocht.


dsc00050

Foto: Marco van de Bildt.

Race

Om 12:00 uur was de start. Henk Thuis had geen goede start en viel al snel een paar plaatsen terug. Jan Joris Verheul kon met een goede start profiteren  en meteen de koppositie overnemen. Hoevert Vos die de tweede positie had ingenomen probeerde het nog bij Verheul, maar kwam er niet langs.

David Hart kon met de V8 redelijk snel naar voren komen en ook de koppositie overnemen. Maar na 18 ronden viel de winnaar van de Zandvoort 500 uit met technische problemen bij de v8 Star.

Tim Coronel, die vanaf de zevende positie was gestart, had geen goede start. Na een lastige beginfase zette Coronel snelle tijden op de klok, en het duurde dan ook niet lang voordat Coronel met de Radical aan de deur klopte bij Jan Joris Verheul. Een mooie strijd om de leiding in de wedstrijd volgde. Coronel was uiteindelijk de snellere van de twee.


dsc00177

Foto: Marco van de Bildt.

De radical blijkt de snelste van het hele veld en halverwege de race bedroeg de voorsprong op de nummer twee een hele ronde. De strijd daarachter om plek twee tussen de DNRT V8 van Jan Joris Verheul, Sven van Hulst en Rob de Laat, de Renault  Megane van Wilco Becker en Hoevert Vos, en de Sotrax Porsche was spannender.

Met nog ruim een half uur te gaan is er een code-60 situatie, de eerste en enige van de wedstrijd. Bij de herstart is Sebastiaan Bleekemolen de wakkerste, en hij weet met de Sorax Porsche Jan Joris Verheul voorbij te gaan voor plaats twee. Verheul probeert het nog wel maar het best is er af bij de DNRT V8 wagen. Verheul vereist terrein en finisht als derde achter de Porsche. Als eerste komt Tom Coronel over de finish met een ruime voorsprong op de rest van het veld.

Divisie II

In Divisie II lagen Jeroen den Boer en Simon Knap met hun BMW 320d lange tijd op kop maar door technische problemen vielen ze later terug. Ze werden uiteindelijk nog geklasseerd op de 26ste plek overall, de tweede plek in de klasse. De winst in Divisie II ging naar Richard van de Bos, Marco Poland en Bert van de Zweerde met de JR Motorsport BMW met een elfde plek overall. Frank Nohring en Colin White finishten als derde met de Gambler Racing BMW E46 M3.

In Divisie III ging de winst net als bij de Nieuwjaarsrace naar Max Braams en Sheila Verschuur met hun Renault Clio. Door deze twee overwinningen gaan ze tevens aan de leiding van het kampioenschap.  Paul en Eva Harkema, ook Renault Clio, werden tweede in de klasse.

Divisie IV werd gewonnen door Niels Kool, Willem Cornelissen en Martin de Kleijn met de Team Bleekemolen BMW 123d. Liesette Braams en Duncan Huisman werden vlak daarachter tweede in de dieselklasse. Peter Stox en Marcel van Rijswick maakten het podium compleet.


dsc00781

Foto: Marco van de Bildt.

Uitslag 4 uur van Zandvoort.

1. 131. Tom en Tim Coronel / Koster / Schothorst, 127 ronden in  4:00:16.094 uur.

2. 104. Bouhuys / Albert / M. + S. Bleekemolenop, 2 ronden.

3. 2. Van Hulst / de Laat / Verheul, op 4 ronden.

4. 102. Becker / Vos, op 4 ronden.

5. 8. Bezemer / Nathan, op 6 ronden.

6. 116. v. ‘t Hoff / Abresch, op 8 ronden.

7. 125. Kenis / Schuybroek, op 11 ronden.

8. 308. M. Braams / S. Verschuur, op 12 ronden (1ste Divisie III).

9. 130. Freebird / Molenaar, op 13 ronden.

10. 109. de Lange / Albers, op 13 ronden.

11. 205. V.d. Bos / Poland, op 13 ronden (1ste Divisie II).

13. 307. P. Harkema / E. Harkema, op 15 ronden (2de divisie III).

14. 304. Rene + Ruud Steenmetz, op 15 ronden (3de Divisie III).

16. 406. Kool / Cornelissen / de Kleijn, op 17 ronden (1ste Divisie IV).

17. 407. Liesette Braams / Huisman, op 17 ronden (2de Divisie IV).

18. 411. Stox / v. Rijswick, op 19 ronden (3de Divisie IV).

26. 208. den Boer / Knap, op 25 ronden (2de Divisie II).

28. 213. Nohring / White / Tischner, op 26 ronden (3de Divisie II).


Op 6 maart is de vierde en laatste race van het WEK, de Final 4, op Zandvoort. Meer foto’s van de 4 uur van Zandvoort en andere evenementen zijn terug te vinden op onze fotopagina.
Share

One thought on “Coronel Racing Radical SR3 wint de 4 uur van Zandvoort.

Comments are closed.