Carlo van Dam komt uit in de Japanse Super GT Series.

Print Friendly, PDF & Email

Carlo van Dam zal tijdens het seizoen 2011 gaan racen in de Japanse Super GT Series. Carlo komt uit voor het Japanse team Direction met als team genoot de Japanner Hiroshi Hamaguchi en zullen gaan rijden met een nieuwe Porsche 911 GT3R in de GT 300-klasse. Carlo is niet geheel onbekend met racen in het land van de rijzende zon want in 2008  won hij daar het Japanse Formule 3- kampioenschap.


De 24 jarige Carlo van Dam is zijn race carrière begonnen op acht jarige leeftijd en dat deed hij met karten. In 2004 verruilde Carlo zijn kart voor de Formule auto’s en ging rijden voor Van Amersfoort Racing in Nederlands Kampioenschap Formule Renault en eindigde dat jaar als vijfde algemeen. In 2006 rijd hij voor Van Amersfoort Racing het Europese Formule Renault kampioenschap en eindigde daar als derde algemeen met één overwinning. In 2007  stapt Carlo samen met Van Amersfoort Racing in de Formule 3 klasse en wet dat jaar met grote overmacht de ATS F3 Cup op zijn naam te schrijven. Carlo verhuisd in 2008 naar Japan, waar hij als fabriekscoureur werd aangetrokken door Toyota Team TOM’s. Carlo behaalde het kampioenschap dominant met 9 overwinningen, 10 pole positions en 6 snelste ronden. Daarnaast wist Carlo een nieuw record neer te zetten door alle 18 races op het podium te finishen! Het seizoen 2010 rijd Carlo voor het Atlas FX team met een Saleen S7R mee in de Le Mans Series. Carlo rijd mee in de LM GT1 klasse en eindigt dat jaar op een gedeelde vierde plaats.


09052010-dsc05861
Foto: Marco van de Bildt.

De Japanse Super GT Series wordt al verreden sinds 1993 en bestaat dit jaar uit negen races waarvan er één buiten Japan wordt verreden en dat is de race op het circuit van Sepang in Maleisië. Iedere ronde bestaat uit één race van 300 kilometer of meer zoals de 1000 kilometer die wordt verreden op het circuit van Suzuka halverwege het seizoen. Het startveld van de Super GT Series bestaat uit twee groepen te weten de GT 500 ( 500 pk) en de GT 300 ( 300 pk). Auto’s die meerijden in de GT 500 zijn o.a. Honda, Toyota, Nissan , Lamborghini, Aston Martin en Ferrari en voor de Gt 300 zijn dat Lexus, Nissan, Toyota, Ford, Aston Martin, Lamborghini, Honda, Ferrari en Porsche.

Carlo van Dam  komt uit voor het  Japanse team Direction en rijd samen met de Japanner Hiroshi Hamaguchi in een Porsche 911 GT3R.  De eerste Japanse Super GT race, waar Carlo aan meerijd, wordt verreden in het weekend van twee en drie April op het  Okayama International Circuit dit voorafgegaan door de officiële testdagen op het zelfde circuit van begin Maart.


Het complete seizoen van de Japanse Super GT Series ziet er als volgt uit :

19 en 20 Maart – testdagen – Okoyama International Circuit.

2 en 3  April – kwalificatie en race – Okoyama International Circuit.

30 April en 1 Mei – kwalificatie en race – Fuji Speedway.

18 en 19 Juni – kwalificatie en race – Sepang Circuit, Malysië.

30 en 31 Juli – kwalificatie en race – Sportsland Sugo.

20 en 21 Augustus – kwalificatie en race – Suzuka Circuit.

10 en 11 September – kwalificatie en race – Fuji Speedway.

1 en 2 Oktober – kwalificatie en race – Autopolis.

15 en 16 Oktober – kwalificatie en race – Twin Ring Motegi.

12 en 13 November – kwalificatie en race – Fuji Speedway – 1000 kilometer.


Share