Team Cytosport in de ALMS met een Aston Martin LM P1 auto.

Print Friendly, PDF & Email

Het team van Muscle Milk Cytosport zal in het komend seizoen van de American Le Mans Series gaan rijden in een Lola Aston Martin. Het team dat in 2010 erg succesvol was met hun Porsche RS Spyder zal dit seizoen dus gaan rijden in de LM P1 auto van 2010 van het Aston Martin Racing team. Het nieuwe team krijgt volledige fabriekssteun van het Engelse Aston Martin en de naam zal dan ook veranderen in Muscle Milk Aston Martin Racing.


Cytosport, opgericht in 2007 door coureur Greg Picket, koopt in datzelfde jaar een LM P1  Lola Bo6/10 prototype auto en rijd daar vijf ronden mee in de American Le Mans Series. In 2009 rijd het team vier ronden mee in de American Le Mans Series in een gekochte Porsche RS Spyder van het Dyson Racing Team. Het beste resultaat in het 2009 seizoen is een tweede plaats tijdens de race op Road America in de LMP2 klasse. Greg Picket rijd in die twee seizoenen samen met Klaus Graf.


 

Foto: (c) americanlemans.com

Vorig seizoen rijd het Muscle Milk Cytosport een volledig seizoen mee in de American Le Mans Series met zeer goede resultaten. Door een zwaar ongeluk tijdens de trainingen voor de race op Mid-Ohio kon het team niet starten aan de race. Het team wist in het seizoen 2010 drie keer een race te winnen maar ze eindigde net op de tweede plaats in het eindklassement achter het team van Highcroft Racing. Het verschil was maar 20 punten dus op de nummer één. Doordat Greg niet kon rijden werd hij vervangen door Timo Bernard en Romain Dumas naast de tweede vaste rijder Klaus Graf.


Foto: Marco van de Bildt.

Aston Martin komt dit jaar met een nieuwe auto in de LM P1 klasse en zal proberen om het Audi en Peugeot moeilijk te gaan maken, maar met hun Lola-Aston Martin V12 van de afgelopen jaren zijn ook diverse successen behaald. Zo was er het kampioenschap van de Le Mans Series in het jaar 2009, en tijdens de 12 uur van Sebring in 2010 kwamen ze als derde over de finish.

Over de rijders bezetting van het nieuwe team is nog niet veel bekend maar Klaus Graf is wel zeker van een stoeltje in de Aston Martin. De LM P1  Aston Martin auto van het Muscle Milk Aston Martin team zullen we dit jaar voor het eerst zien tijdens de 12 uur van Sebring in het weekend van 19 maart. Het team heeft ook al aangegeven te zullen ze ook verschijnen tijdens de wintertest op Sebring en die 9 en 10 februari gehouden worden.


Share

One thought on “Team Cytosport in de ALMS met een Aston Martin LM P1 auto.

Comments are closed.