Sebring Wintertest.

Print Friendly, PDF & Email

Voorafgaand aan het nieuwe seizoen van de American Le Mans Series krijgen de teams de kans om hun auto’s te testen. Dit testen gebeurt op het circuit waar ook de eerste race van het seizoen wordt verreden de Sebring International Raceway. Deze tweedaagse test wordt verreden op 8 en 9 Februari en hiervoor hebben zich tot nu toe al 25 auto’s ingeschreven.


Lang niet alle teams, die deelnemen aan de American Le Mans Series, zullen meedoen aan deze collectieve test want een aantal teams zal een privé test doen op een andere plek en tijdstip. De verdeling per klasse ziet er als volgt uit: LM P1 klasse met twee auto’s, GT klasse met dertien auto’s, LMPC klasse met vier auto’s en de GTC klasse met zes auto’s’. De LM P1 klasse zal vertegenwoordigd worden door de Lola  Aston Martin van het Muscle Milk Aston Martin Team met Greg Pickett en Klaus Graf. Het tweede LM P1 team is de Lola Mazda van het team van Chris Dyson en Guy Smith, Dyson Racing. Er zal vooralsnog geen LM P2 team meerijden tijdens de testdagen.


Foto: (c) americanlemans.com

De deelnemende GT klasse is het grootst, en de deelnemende merken zijn: Corvette, Ferrari, Porsche en Ford. Corvette Racing zal met twee Corvette’s aanwezig zijn met o.a.  Antonio Carcia achter het stuur die dit hele seizoen Johnny O’Connell vervangt. Robertson Racing komt met twee Daron Ford GT’s naar Sebring, en die worden bestuurd door o.a. David en Andrea Robertson. Flying Lizard is er natuurlijk met twee  Porsche’s 997 te weten nummer 44 en 45 alleen is het nog niet bekend wie de coureurs zullen worden, ook het team van Falken is present met een Porsche 997.  Het uit Frankrijk afkomstige team Larbre Competition zal dit seizoen gaan rijden met een Corvette. De meeste auto’s die tijdens de testdagen op Sebring zullen rondrijden zijn de Ferrari’s. Krohn Racing en Risi Competizione zullen beide het oudere type Ferrari F430 gaan rijden. Risi Competizione verschijnd echter ook met de nieuwe Ferrari F458 op het circuit van Sebring. Tenslotte zal Extreme Speed Motorsport, het team van o.a Scott Sharp, tijdens de test met twee nieuwe Ferrari’s F458 testen.

In de LMPC klasse zijn het de teams van Performance Tech Motorsport en Genoa Racing die ieder met twee auto’s aan de test zullen meedoen. De nieuwkomer in de LMPC klasse For Core Autosport doet het iets rustiger aan met één auto. In de GTC klasse met hun Porsche 911 GT3 Cup, zullen de volgende teams meedoen aan de Sebring tests: JDX Racing, Alex Job Racing, GMG Racing, Kelly Mos Motorsport, Paul Miller Racing en het team van TRG.

De deelnemende coureurs voor de diverse klassen zijn nog niet allemaal bekend maar daar zal de komende dagen wel verandering in komen. Ook zal deelname voor sommige teams ook afhangen of het materiaal op tijd geleverd wordt, denk hierbij o.a. aan de nieuwe Ferrari’s en de Corvette van Larbre Competition.

Het nieuwe seizoen van de American Le mans series begint nu steeds meer vorm te krijgen en we  kijken daarom ook met spanning uit naar de eerste echte krachtmeting, de 12 uur van Sebring in het weekend van 19 Maart a.s.


Share

One thought on “Sebring Wintertest.

Comments are closed.