Nieuwjaarsrace op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

Op zondag 9 Januari gaat op Circuit Park Zandvoort het racejaar 2011 van start met de traditionele Nieuwjaarsrace. De Nieuwjaarsrace is de enige race in Nederland die gedeeltelijk in het donker wordt verreden. Op de (voorlopige) laatste startlijst staan 42 wagens verdeeld over de vier divisies die meestrijden in het Winter Endurance Kampioenschap.


De Nieuwjaarsrace is de tweede wedstrijd van het Winter Endurance Kampioenschap (WEK),de eerste wedstrijd was de Zandvoort 500 in November. Het WEK is  een serie van vier lange afstands wedstrijden in het winter seizoen, welke georganiseerd worden door het Circuit Park Zandvoort en de DNRT.


20100103-dsc00132

Foto: Marco van de Bildt.

Er wordt gereden in vier divisies. In divisie I rijden wagens met meer dan 3000 cc cilinderinhoud en de auto’s met turbomotoren. Hier komen we de zware jongens tegen zoals de Porsche 997 GT3 en de DNRT V8. In divisie II, 2000 tot 3000 cc zien we o.a. de BMW 330i en 130i, en in divisie III zien we o.a de Renault Clio Sport. Divisie IV tenslotte is er voor de (overige) diesel aangedreven auto’s zoals de BMW 120D en de Volkswagen Golf 5 TDI.


20100103-dsc00798

Foto: Marco van de Bildt.

Op de laatste voorlopige startlijst staan 42 deelnemers, maar dit kan tot op het laatste moment nog veranderen. Op zondagmiddag is om 12:20 uur de kwalificatie die een half uur zal duren, en om 15:00 uur zal de race van start gaan. De finish is om 19:00 uur in het donker.

De toegang is gratis, zowel de duinen als de hoofdtribune en de paddock. Parkeren kan achter de hoofdtribune voor €10,=.


 

Share