Nieuwjaarsrace gewonnen door Sotrax Albert Motorsport.

Print Friendly, PDF & Email

dsc01669Michael en Sebastiaan Bleekemolen en Kees Bouhuys en Jurgen Albert hebben de Nieuwjaarsrace op Circuit Park Zandvoort gewonnen met hun Sotrax Albert Porsche 997 GT3 Cup. Bij de kwalificatie waren Nicky Pastorelli en David Hart, de winnaars van de Zandvoort 500, de snelste, maar ze vielen een uur voor het einde van de race uit met aandrijfproblemen. Sebastiaan Bleekemolen kon profiteren en de winst pakken. In Divisie II ging de winst naar Jeroen den Boer en Simon Knap met een mooie derde plaats overall. Divisie II werd gewonnen door Max Braams en Sheila Verschuur, en in Divisie IV ging de winst naar Niels Kool, Willem Cornelissen en Martin de Kleijn.


De Nieuwjaarsrace is de start van het autosport jaar 2011 en wordt gedeeltelijk in het donker verreden. De race is tevens de tweede race van het Winter Endurance kampioenschap. De eerste race was de Zandvoort 500 die in November op de kalender stond.


dsc01657
Foto: Marco van de Bildt.

In de kwalificatie op de zondagochtend waren David Hart en Nicky Pastorelli de snelste. De winnaars van de Zandvoort 500 lieten met hun V8 Star een tijd van 1:44.575. Maar het zat dicht bij elkaar aan de top. De tweede kwalificatie tijd was er voor Jan Joris Verheul, Rob de Laat en Sven van Hulst met hun MDM Red Biscuit DNRT V8 op net geen twee tiende van een seconde. Op iets meer dan tweetiende vinden we Wilko Becker, Hoevert Vos en Jaap van Lagen met de Reanault Megane van Equipe Verschuur. De Sotrax Albert Porsche nam de vierde plaats in op de grid op iets meer dan een seconde verschil van de pole.


dsc01831
Foto: Marco van de Bildt.

In de race begon David Hart vanaf pole, maar het was Jan Joris Verheul die sneller was en een betere lijn had richting de Tarzanbocht. Hij ging Hart voorbij, maar kon niet lang van zijn koppositie genieten. Hart kon er al voorbij op de Hunserug.

Samen met Nicky Pastorelli wist hij een riante voorsprong op te bouwen. De Sotrax Porsche en de Red Biscuit DNRT V8 streden vrijwel de hele race om de tweede plaats. Ondertussen was de Renault Megane van Equipe Verschuur uitgevallen met technische problemen.

De voorsprong van Hart en Pastorelli was opgelopen tot twee ronden op de nummers twee en drie, toen het noodlot toesloeg. Met nog iets meer dan een uur te gaan viel de wagen stil met aandrijfproblemen tijdens een code 60 situatie.


dsc02128
Foto: Marco van de Bildt.

Sebastiaan Bleekemolen die het stuur van de de Sotrax Porsche had overgenomen voor de laatste stint wist door een snelle pitstop voor de DNRT V8 te komen van Jan Joris Verheul. Na het uitvallen van de leidende V8 Star ontstond er een spannende strijd om de kop waarbij Jan Joris Verheul de snellere wagen had, maar hij wist Bleekemolen niet voorbij te komen. Verheul verloor de controle over de auto en moest een gat van tien seconden goedmaken. Binnen enkele ronden zat Verheul alweer op de staart van de Porsche. Na wederom een ‘momentje’ in de Tarzanbocht moest Verheul afhaken en genoegen nemen met de tweede plaats. Na iets meer dan vier uur en 110 ronden kwam de Sotrax Albert Porsche als winnaar over de streep.


dsc01776
Foto: Marco van de Bildt.

Op een mooie derde plaats, op twee ronden achter de winnaars, volgden Jeroen den Boer en Simon Knap, die met hun BMW320d de winst pakken in Divisie II. In Divisie III waren Max Braams en Sheila Verschuur met de Renault Clio de snelste. In iets meer dan vier uur wisten ze 102 ronden af te leggen. In Divisie IV ging de winst naar Niels Kool, Willem Cornelissen en Martin de Kleijn, die met hun BMW123d 99 ronden aflegde.


dsc01919
Foto: Marco van de Bildt.

Uitslag Nieuwjaarsrace:

1. 104. Bouhuys / Albert / M. en S. Bleekemolen, 110 ronden in  4:02:35.912.

2. 2. Van Hulst / de Laat / Verheul, op  1:27.159.

3. 208. den Boer / Knap 108, op 2 ronden (1ste Divisie II).

4. 8. Bezemer / Nathan, op 4 ronden.

5. 46. Hessing / Vermeulen, op 4 ronden.

6. 202. J. Storm sr. / J. Storm jr. / Schothorst, op 5 ronden (2de Divisie II).

7. 107. v.d.Goot / de Vries, op 5 ron den.

8. 203. S. en N. Etman, op 6 ronden (3de Divisie II).

9. 308. M. Braams / S. Verschuur, op 8 ronden  (1ste Divisie III).

10. 304. Rene en Ruud Steenmetz, op 9 ronden (2de Divisie III).

12. 307. Harkema / M. Verschuur, op 10 ronden (3de Divisie III).

15. 406. Kool / Cornelissen / de Kleijn, op 11 ronden (1ste Divisie  IV).

16. 410. Langeveld / Fridman, op 12 ronden (2de Divisie IV).

18. 407. Huisman / Liesette Braams, op 12 ronden (3de Divisie IV).


De volgende race van het Winter Endurance Kampioenschap is de 4 uur van Zandvoort op zondag 6 Februari

Meer foto’s van de Nieuwjaarsrace zijn te vinden op onze fotopagina (directe link).

dsc02256
Foto: Marco van de Bildt.

Share