Nicky Pastorelli weer terug in de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

De uit Den Haag afkomstige Nicky Pastorelli zal komend seizoen uitkomen in de American Le Mans Series. Nicky zal samen met Dominik Schwager uitkomen voor het team van West Racing en rijden in een bloedmooie Lamborghini Gallardo. De twee coureurs kennen elkaar al aardig goed want in 2010 hebben ze het hele seizoen samen in de FIA GT1 World Championship gereden, en dat was ook in een Lamborghini.


Lamborghini heeft al eerder meegereden  in de American Le Mans Series. Voor het laatst was dat in 2004 met wisselende resultaten. Dat West Racing het team is dat met Lamborghini in de American Le Mans series gaat rijden wisten we al, maar dat één van de coureurs de Nederlander Nicky Pastorelli is was voor ons een aangename verrassing. Nicky die in het verleden vooral bekend werd door het F3000 kampioenschap in 2004 te winnen, en een jaar later als testrijder te fungeren van het Formule 1 team van Jordan/Midland. De American Le Mans Series is voor Nicky Pastorelli ook bekend terein, door heeft hij in 2008 en 2009 al in meegereden. In 2008 verscheen hij zeven keer aan de start en dat deed hij in een Porsche 997 GT3 RSR voor het VICI Racing team. In 2009 verscheen hij slechts twee keer aan de start maar behaalde daar wel zijn beste resultaat tot nu toe in zijn ALMS carrière, een tiende plek tijdens de race in Salt Lake City.Samen met Dominik Schwager heeft Nicky heel seizoen 2010 gereden in het FIA GT1 Wereldkampioenschap. Dat deden ze in een Lamborghini Murciélago voor het team van All-Inkl.com Münich Motorsport. Van de tien races wisten ze er maar twee niet te eindigen en van de overige acht races eindigde ze de helft  binnen de top tien. Dominik Schwager racet iets langer dan Nicky maar heeft dat vooral gedaan in de Japanse GT kampioenschappen, en in 2005 reed hij ook mee in de 24 uur van Le Mans voor het team van Courage Competition in een Courage C60,  en ze wisten toen op een mooie achtste plek te finishen.

Het nieuwe team hoopt ook nog mee te kunnen doen aan de Sebring Wintertests maar is daar nog niet zeker van. wel staat hun eerste echte race gepland op 19 en 20 Maart tijdens de 12 uur van Sebring in Florida. We zijn erg benieuwd wat het nieuwe team gaat presteren en of de Lamborghini net zo betrouwbaar is als dat het afgelopen seizoen in het FIA GT1 kampioenschap was.


Share

One thought on “Nicky Pastorelli weer terug in de American Le Mans Series.

Comments are closed.