Jetalliance met Lotus naar de 24 uur van Le Mans en de Intercontinental Le Mans Cup.

Print Friendly, PDF & Email

Jetalliance Racing zal in het seizoen van 2011 gaan rijden in een Lotus Evora GT2 en hiermee uitkomen in de Intercontinental Le Mans Cup. Jetalliance Racing zal dit gaan doen met twee officiële fabrieks auto’s met volledige ondersteuning van de Lotus Groep. Ook heeft Lotus aangekondigd een nieuwe auto te ontwikkelen aan de hand van Paolo Cantone, hoofdingenieur bij Peugeot, en hiermee in het seizoen  2012 mee gaan rijden in de LM P2 klasse van de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans.


Lotus is in1952 opgericht door  Colin Chapman en  is vele jaren actief geweest tijdens in o.a  de 24 uur van Le Mans met hun laatste optreden in 1997 maar hun eerste race tijdens de 24 uur van Le Mans was al in 1956. Al met al een legendarisch merk dat gewoon thuis hoort in de 24 uur van Le Mans. Modellen waarmee in het verleden geracet werd waren o.a de Eleven, Elite en de Elan. De afgelopen jaren was het merk vooral actief in de diverse GT klasses zoals de GT2, GT3 en de GT4. Ook is het merk Lotus van 1954 tot en 1994 actief geweest in de Formule 1 en sinds 2010 rijden ze weer mee. Vele bekende coureurs hebben in het verleden in een Lotus F1 auto gereden en overwinningen behaald zoals: Jim Clark, Graham Hill, Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, Elio de Angelis, en Ayrton Senna. In 1996 en 1997 kwamen Jan Lammers en Mike Hezemans ook uit voor Lotus maar dit tijdens de 24 uur van Le Mans ze deden dit in een Lotus Elise GT1.


 

Foto: (c) Lotus.

Het uit Oostenrijk afkomstige Jetalliance Racing is opgericht in 2006 en is in zijn korte bestaan actief geweest in de FIA GT Championship, Le Mans Series en de FIA GT4 European Cup. Dit jaar zal Jetalliance gaan rijden met een Lotus Evora GT 2 en het team zal hiervoor alle support krijgen van de Lotus Group uit Engeland. Ze zullen het hele seizoen meerijden in de Intercontinental Le Mans Cup in de GT klasse en zullen het hier moeten gaan opnemen tegen merken zoals Ferrari, Porsche, BMW, Aston Martin, Ford, Jaguar, Spyker, Panoz en Corvette.


20090614-dsc01399

Foto: Marco van de Bildt.

Ook zullen ze zich inschrijven voor de 24 uur van Le Mans waar ze in 2009 voor het laatst te bewonderen waren maar toen in een Aston Martin DBR9. Jetalliance Racing is dit jaar ook te bewonderen tijdens de 24 uur van Dubai ze zullen dit gaan doen in een Porsche 997 Cup met o.a  de Nederlander Oskar Slingerland achter het stuur.

Lotus heeft verder bekend gemaakt dat men al bezig is met het ontwikkelen van een auto voor het seizoen van 2012 in de LM P2 klasse die moet gaan rijden in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans 2012. De LM P2 Coupé wordt ontworpen door Paolo Catone, die ook hoofdingenieur was bij het succesvolle team van Peugeot, dat in 2009 de 24 uur van Le Mans won met de Peugeot 908 HDi FAP.

De nieuwe Lotus Evora GT2 van het Jetalliance Racing team zal voor het eerst te bewonderen zijn tijdens de 12 uur van Sebring op 19 maart. Ja we kunnen wel concluderen dat dit legendarische merk thuis hoort in deze hoogste regionen van de autosport en zijn dus ook zeer benieuwd wat de prestaties worden en of men zich kan meten met de overige deelnemende GT auto’s.



Share

One thought on “Jetalliance met Lotus naar de 24 uur van Le Mans en de Intercontinental Le Mans Cup.

Comments are closed.