Hattrick voor Greaves Motorsport bij de Oreca Winter Series.

Print Friendly, PDF & Email

Het eerste race weekend van de Oreca Winter Series is voor Greaves Motorsport zeer succesvol verlopen. Alle drie de wedsrijden op het circuit Paul Ricard werden door Karim Ojjeh en paul Thomas gewonnen met hun Radical van Greaves Motorsport. In de GT klasse pakte Roland Berville de met de Almares Porsche de derde plaats in de hoofdrace en de tweede plaats in de eerste sprintrace. Hij moest in de tweede sprint race Thomas Kememater en Jerome Policand (beide Ferrari F430) voor zich laten.


In de eerste sprintrace mag Thomas Bervile met de Almares Porsche GT3 R van pole vertrekken. Hij kan twee ronden van zijn kopositie genieten. In de derde ronde wordt hij voorbij gestoken door Karim Ojjeh, die met de Greaves Motorsport Radical van de zesde plaats moest starten. Ojjeh trekt een gaatje en de rets van de race zou niemand hem meer zien. Na 22 ronden in iets meer dan 30 minuten ziet Ojjeh als eerste het zwart wit geblokt. Achter hem kan Berville de tweede plaats vasthouden en hij finisht als tweede op ongeveer 40 sec achter Ojjeh. Berveile pakt daarmee de winst in de GT klasse. De Nederlander Peter Kutemann neemt in de laatste ronde de derde plaats over en word met z’n JMB Formula Le Mans wagen tweede in de prototype klasse.

Paul Tomas die nu achter het stuur van de Greaves Radical zit mag in de tweede sprintrace van pole vertrekken. Hij weet al vlot een voorsprong op te bouwen waar niemand meer aan kan komen. Achter hem is de strijd om de tweede plaats in volle gang tussen Jerome Policand ( Sofvrev ASP Ferrari F430), Roland Berville ( Almares Porsche GT3) en Thomas Kemenater Kessel Racing Ferrari F430). Uiteindelijk is de finish volgorde dezelfde als de startvolgorde. Kememater wordt tweede, eerste in de GT klasse. De Nederlander Fons Scheltema schuift met zijn Force Motorsport Ferrari van de zevende startpositie één plekje op vanwege het uitvallen van Peter Kutemann.


Foto: (c) ERDA / Paul Ricard.

Karim Ojjeh gaat met de Radical van start in de hoofdrace. Hij heeft een goede start maar komt toch onder druk van Kola Aluko met de Kessel Racing Ferrari en raakt de leiding kwijt. In de derde ronde kan Ojjeh de leiding weer overnemen en geleidelijk uitlopen op zijn achtervolgers. Achter de nummers één en twee zijn er vier wagens die strijden om de derde positie. Twee Ferrari’s van Sofvrev ASP met daar tussenin Roland Berville met de Almares Porsche. Het GT trio word gevolgd door de JMB Radical van Patrice Guillaume.

Na de pitstops komt Thomas Kemenater, die het Ferrari stuur heeft overgenomen van Kola Aluko, terug aan de kop gevolgd door Paul Thoms die de Radical heeft overgenomen van Ojjeh. In ronde 23 bezwijkt Kemenater, en zakt hij terug naar plek 4. Thomas neemt de leiding over en geeft die niet meer uit handen.  Peter Kutemann weet goed terug te komen en pakt een mooie tweede plaats. De andere Nederlander Fons Scheltema word met zijn teamgenoot Alexis de Bernardi 8ste na van de negende plek te zijn gestart.

De volgende serie wedstrijden is op 13 Februari, op het circuit Paul Ricard in Zuid Frankrijk.


Share

One thought on “Hattrick voor Greaves Motorsport bij de Oreca Winter Series.

Comments are closed.