De Oreca Winter Series komen weer!

Print Friendly, PDF & Email

De vorig jaar voor het eerst georganiseerde  Oreca Formula Le Mans Winter Series krijgen dit winterseizoen een vervolg. Onder de naam Oreca Winter Series zijn er drie wedstrijd weekenden, wederom op Circuit Paul Ricard HTTT in Frankrijk. De naam is ingekort van Sportscars Winter Series naar Winter Series, maar verder is het groter geworden.


Er worden dit jaar meer verschillende typen wagens toegelaten tot de wedstrijd. Tevens is, niet geheel onbelangrijk, het inschrijfgeld voor de teams verlaagd. De data zijn verschoven van november en december naar de eerste drie maanden van het jaar om meer daglicht te hebben.


Foto: (c) circuitpaulricard.com

Het format van de raceweekenden is hetzelfde gebleven. De zondag begint met een vrije training van twee uur en een kwalificatie sessie van 30 minuten. Daarna volgen er twee sprintraces van ieder 30 minuten en een hoofdrace van 60 minuten. Op de zaterdag kunnen de team zich installeren in de pitboxen, en er eventueel voor kiezen om een vrij  training af te werken.

De lijst met wagens die worden toegelaten tot de Winter Series is indrukwekkend. Uiteraard de Formula Le Mans (FLM) prototypes, maar ook de Norma, Ligier en Radicals kunnen meedoen. Naast de prototypes is er een heel scala aan Grand Touring (GT) wagens dat mee mag doen, o.a. GT2, GT3 en GT4, maar ook WTTC en ETTC wagens. Tevens is er ruimte voor deelnemers van o.a. de Porsche Cup’s, de Lamborghini supertrofeo en de Ferrari Challenge. Ook auto’s uit merken cups zoals , Renault Clio en Megane, Peugeot Spyder THP en de Seat Supercopa kunnen meedoen.

Er zullen drie klassementen zijn mits er minstens vijf deelnemende wagens in de categorie zijn, een  Prototype klassement, GT en GT Trophy klassement en een klassement voor wagens uit de merkencups.


DATA:

23 Januari.

13 Februari.

6 Maart.Share