24 uur van Dubai 2011, een indrukwekkend startveld.

Print Friendly, PDF & Email

Dit jaar wordt voor de zesde keer de Dunlop 24 uur van Dubai verreden in het weekend van 14 en 15  januari. Het startveld bestaat dit jaar uit 90 auto’s verdeeld over negen verschillende klasses. De race is een onderdeel van de 24 uur series en is de eerste echte 24 uurs race van het nieuwe jaar. De coureurs komen uit alle delen van de wereld en ook dit jaar is het aantal Nederlandse deelnemers groot. Het aantal fabrikanten van auto´s is ook zeer indrukwekkend dat zijn er dit jaar 20.


Het Nederlandse bedrijf Creventic BV uit Gennep organiseert voor de zesde keer de 24 uur van Dubai, hetzelfde bedrijf organiseerde in 2010 ook al voor de derde keer de 12 uur van de Hungaroring in Hongarije.  De race in Dubai wordt verreden op het circuit Dubai Autodrome en gaat van start op vrijdag 14 januari en eindigt op zaterdag 15 januari. De 90 deelnemende auto’s en zijn afkomstig uit 38 verschillende landen. Er zal gereden worden in negen verschillende klasses. De verdeling van die verschillende klasses is op basis van de motorinhoud en het type brandstof waarop gereden wordt. Er is ook een aparte Porsche Cup-klasse en twee verschillende klasses voor de Specials.


 

Het circuit Dubai Autodrome (bron: Wikipedia).

Porsche is als fabrikant het best vertegenwoordigd met 20 auto’s aan de start, maar BMW is met 15 auto’s ook goed bezig. De lijst met overige deelnemende merken ziet er als volgt uit: Mercedes Benz, Mosler,Ferrari, Ford, Gomez Competition, Saker,Opel, Renault, Lamborghini, Seat, Honda, Brokernet, Lotus, Chevrolet, Aston Martin, Ginetta, Volkswagen, Audi, en Donkervoort. Al met al een zeer indrukwekkende lijst met deelnemende fabrikanten.


Om alles op tijd op de juiste plaats te krijgen zijn er uit diverse havens containerschepen vertrokken om alle materialen van de deelnemers op het circuit te krijgen. De race zal dit jaar in het teken staan in het gevecht tegen kanker, onder het mom van “fighting cancer lap by lap” kunnen de teams en sponsors een bedrag per gereden ronde inzetten. Het eindbedrag wordt dan aan het einde van de race geschonken aan het KWF.


 

Foto: (c) 24hdubai.com

Ook dit jaar is de lijst met namen van bekende deelnemende coureurs indrukwekkend om er een paar op te noemen: Tommy Milner, Dominik Kraihamer, Michael Vergers, Bill Auberlen, Sascha Maassen, Bernd Schneider, Christopher Haase, Tomas Enge, Will Turner en de broers Leo en Greg Mansell.  Net als tijdens de 24 uur van Le Mans 2010 zal er ook nu een auto meerijden met alleen uit vrouwelijke coureurs aan boord. Zij zullen dit doen in een Renault Clio Cup en ook Cyndie Allemann zal daar weer van de partij zijn, het is alleen wel te hopen dat ze het beter doen dan tijdens de 24 uur van Le Mans waar ze als vrouwenteam  al in de 59ste ronde hun Ford GT aan de kant moesten zetten.


20091011-dsc03586

Foto: Marco van de Bildt.

Hollands Glorie is  tijdens deze zesde editie van de 24 uur van Dubai ook in overvloed aanwezig want er rijden maar liefst 37 Nederlandse coureurs mee en ook zijn er maar liefst 10 teams afkomstig uit Nederland. Enkele bekende namen zijn o.a. Jeroen Bleekemolen, Peter Kox, Duncan Huisman, Oskar Slingerland, Henry Zumbrink, Sebastiaan Bleekemolen, Peter van der Kolk en Dennis Donkervoort. Met zoveel Nederlandse inbreng zou een succesje toch wel tot de mogelijkheden behoren zou je denken. De afgelopen drie jaar ging de winst van deze 24 uurs race naar een team met een Porsche 997 GT3.

Helaas zal de race zal niet rechtstreeks op tv te volgen zijn maar zullen we het weer moeten doen met een samenvatting die ergens in februari bij Motors TV te zien zal zijn, een schande!!!Share