Rebellion Racing rijd in 2011 met Toyota motoren.

Print Friendly, PDF & Email

Toyota is terug!!!! Het Japanse merk zal in 2011 meerijden in de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans als motorleverancier van het Zwitserse team Rebellion Racing. Toyota’s laatste optreden  in deze tak van de autosport was in 1999 tijdens, en hoe kan het anders, de 24 uur van Le Mans. Rebellion Racing dat in 2010 het hele jaar geracet heeft in de Le Mans Series  en de 24 uur van Le Mans zal afscheid nemen van zijn Judd motoren en deze vervangen door een krachtbron van Toyota, en hoopt hiermee hun kans op succes te vergroten.


Het uit Zwitserland afkomstige Rebellion Racing heeft het afgelopen jaar meegereden in de Le Mans Series en in de 24 uur van Le Mans. Dit deden ze in twee Lola’s voorzien van Judd motoren het was werkelijk een schitterende auto om te zien en te horen. In het klassement van de Le Mans series 2010 eindigde Rebellion Racing als derde en vijfde. Het beste resultaat van dit seizoen was een derde plek op het circuit van Paul Richard. Tijdens de 24 uur van Le Mans was het team van Rebellion Racing ook aanwezig met auto’s maar de eerste van de twee Lola’s viel na 143 ronden uit en 32 ronden later van het ook de tweede Lola/Judd die er mee ophield. Ze hadden enkele bekende coureurs aan boord zoals Neel Jani, Nicolas Prost en Marco Andretti.


Foto: Marco van de Bildt.

Toyota is de laatste jaren vooral te zien geweest in de Formule 1. Het merk reed mee van 2002 tot en met 2009 maar ze wisten in deze acht jaar geen overwinningen te boeken ondanks de immense budgetten die er per jaar doorheen gingen. Toyota stond in die acht jaar drie op pole en toch nog 13 keer op het podium en 2005 was het beste jaar want daar eindigde ze op de vierde plek in het algemene klassement.

Het merk Toyota is in het verleden vooral actief geweest in Japan, Amerika en België in diverse raceklasses. De eerste deelname aan de 24 uur van Le Mans was in 1987 met twee auto’s van het type 87C, echter de finish werd niet gehaald. Toyota reed mee in de 24 uur van Le Mans tot en met 1999 met uitzondering van de jaren 1991 en 1997. In de jaren dat Toyota meereed in de 24 uur van Le Mans is men nooit hoger geëindigd dan een tweede plek en dat was in de jaren 1992 en 1994 en hun laatste seizoen 1999. Ook onze eigen Jan Lammers heeft gereden voor Toyota en dat was in 1992. Andere bekende coureurs uit het Toyota tijdperk zijn o.a. Andy Wallace, Allan McNish en Martin Brundle. Toyota heeft in die jaren met verschillende modellen gereden zoals: Ts 010, 87C, 90C-V de Supra LM en de GT One.  Rebellion Racing test al sinds otober met een V8 3 ,4 liter motor afkomstig van een Lexus die ervaring opgedaan heeft in de Japanse Super GT series.

De Rebellion Racing / Toyota auto’s zullen voor de eerste keer in actie zien tijdens de 6 uur van Castellet op het circuit van Paul Richard in het weekend van 2 en 3  April.


 

Share

2 thoughts on “Rebellion Racing rijd in 2011 met Toyota motoren.

Comments are closed.