Level 5 Motorsports rijd in 2011 mee in de LM P2 klasse van de ALMS.

Print Friendly, PDF & Email

Level 5 Motorsports is in 2010 begonnen in de LMPC  klasse van de  American Le Mans Series,  en men wist deze klasse na het eerste seizoen met grote overmacht te winnen. Nu heeft het team aangekondigd in het seizoen 2011 te zullen gaan strijden in de LM P2 klasse van de American Le Mans Series met twee auto’s. Het seizoen voor het Level 5 Motorsports zal tevens beginnen met deelname aan de 24 uur van Daytona op 29 en 30 januari in een BMW/ Riley.


Eigenaar en coureur Scott Tucker heeft  bekend gemaakt dat hij met zijn team, het seizoen 2011, zal gaan meerijden in de LM P2 klasse van de American Le Mans Series. Het team van Level 5 Motorsports zal dit gaan doen met twee Lola’s B11/40 die worden voorzien met een krachtbron van Honda. Dit jaar reed team van Scott Tucker het hele seizoen al mee in de American Le Mans Series maar deed dat in de LMPC klasse. Ze maken komend seizoen dus een overstap met twee auto’s van de FLM Oreca naar een HDP Lola B11/40.

Scott Tucker begon zijn race carrière pas in 2006 toen  hij op 51 jarige leeftijd voor het eerst een vol seizoen meereed in de Amerikaanse Ferrari Challenge Cup, met als beste resultaat een vijfde plek tijdens de race op Homestead, Miami. In 2007 reed Scott ook weer een heel seizoen mee in de Ferrari Challenge maar dit jaar haalde hij zijn eerste overwinning op het circuit van Infineon Raceway in Sonoma, Californië.

In het seizoen 2008 rijd Scott met zijn team van Level 5 Motorsports behalve de Ferrari Challenge ook mee aan de 24 uur van Daytona in de GT klasse. In 2009 behaalde Scott 10 overwinningen in de Ferrari Challenge, een record, maar ook nam hij deel aan het hele seizoen van de Rolex Grand Am inclusief de 24 uur van Daytona. Aan het einde van het seizoen reed hij zijn eerste race in een Oreca FLM 09 tijdens de Winterseries op het circuit van Paul Ricard.

Seizoen 2010 wordt een druk jaar voor Scott Tucker beginnend met de 24 uur van Daytona waar hij als derde weet te eindigen. De rest van het seizoen rijd Scott mee in de American le Mans Series in de FLM klasse in een Oreca FLM09.  H ij rijd samen met zijn team van Level 5 Motorsports in twee FLM auto’s. Level 5 Motorsports wist  het uit negen races bestaande seizoen van de ALMS met grote overmacht te winnen. Het team wist vijf van de negen races te winnen en eindigde met 183 punten op de eerste plek. Scott zelf werd de coureur met de meeste punten ook 183.


Foto: Marco van de Bildt. De Team Kolles nummer 14 Audi R10 TDI.

Dit jaar reed Scott Tucker voor de eerste keer mee in de 24 uur van Le Mans hij deed dit samen met Christophe Bouchut  en Manuel Rodrigues, in een Audi R10 TDI van het Team Kolles. Helaas kwamen ze niet verder dan 182 ronden toen ze de strijd moesten opgeven.

De overige coureurs die al voor het Level 5 Motorsports team hebben gereden zijn ook niet de minste, zo zijn er: Andy Wallace, Marco Werner, Sebastien Bourdais, Sascha Maassen, Ryan Hunter-Reay, Richard Westbrook en Christophe Bouchet. Ja, Scott verkeerde in goed gezelschap de afgelopen 4 jaar, alleen Christophe al wist in het verleden o.a. de 24 uur van Daytona, de 24 uur van Le Mans en de 24 uur van Spa te winnen. Ook in 2011 gaat Scott Tucker met Level 5 Motorsports meerijden in de Rolex 24 uur van Daytona. Hij doet dit in een Prototype auto van het merk  BMW/Riley samen met o.a  Christophe Bouchut.

Komend seizoen zal het Level 5 Motorsports dus uitkomen in de LM P2 klasse van de ALMS en wie weet ook nog in 24 uur van Le Mans en gezien de korte historie van Scott zijn raceverleden kunnen we dit jaar weer op heel wat vuurwerk rekenen. De auto’s van het Level 5 Motorsports Racing Team zijn voorzien van Honda motoren en deze wisten vorig jaar ook in de LM P2 klasse van de ALMS te winnen. We zullen de twee HDP Lola B11/40 voor het eerst in actie zien tijdens de 12 uur van Sebring.


Share

One thought on “Level 5 Motorsports rijd in 2011 mee in de LM P2 klasse van de ALMS.

Comments are closed.