Kalender Le Mans Series 2011 bekend.

Print Friendly, PDF & Email

De nieuwe kalender voor de Le Mans Series seizoen 2011 is bekend gemaakt.  Op deze kalender staan in totaal vijf races die in 2011 ieder zes uur zal gaan duren. Er staat één nieuw circuit op en er is er één verdwenen ten opzichte van 2010. Het hele circus begint met racen op 3 april tijdens de 6 uur van Le Castellet en eindigt op 25 september op een nog te bevestigen circuit (Portimao) in de Portugese Algarve.


Dat alle races verreden worden in Europa is niet nieuw maar wat wel dit jaar voor het eerst is dat drie van de vijf races onderdeel vormen van de Intercontinental Le Mans Cup. De drie races die meetellen voor de ILMC zijn die op de circuits van Spa-Francorchamps, Imola en Silverstone. Iedere races zal zes uur duren en het seizoen 2011 wordt voorafgegaan met officiële testdagen op het circuit Paul Richard op 11 en 12 maart. De race die we in 2011 niet meer terug zien is de race op de Hungaroring en daarvoor in de plaats gekomen is de race op het circuit van Imola, Italië, een goede keuze zou ik zeggen.


Het seizoen van de Le Mans series 2011 er ziet er als volgt uit:

11  en 12 maart – Officiële testdagen Le Castellet, Paul Richard.

2 en 3 april – De zes uur van de Castellet, Paul Richard.

7 en 8 mei – De zes uur van Spa-Francorchamps, tevens onderdeel van de ILMC.

2 en 3 juli – De zes uur van Imola, tevens onderdeel van de ILMC.

10 en 11 september – De zes uur van Silverstone, tevens onderdeel van de ILMC.

24 en 25 september – De zes uur van Portimao (nog te bevestigen).


Deze en andere evenementen staan uiteraard ook op onze kalender.Share