OAK Racing en Larbre Compétition maken plannen voor 2011 bekend.

Print Friendly, PDF & Email

Het seizoen 2010 is bijna ten einde en met het nieuwe seizoen voor de deur hebben OAK Racing en Larbre Compétition hun plannen voor 2011 bekend gemaakt. OAK Racing wil in 2011 overstappen van de LM P2 klasse naar de LM P1 klasse en Labre Compétition zal met een nieuwe auto uitkomen in de LMGT klasse.


OAK Racing is een uit Frankrijk afkomstig team dat is opgericht in 1980 door Serge Saulnier en dat in de beginjaren vooral meereed in de Formule 3 series en de World Series by Renault. Vanaf 2006 is het team zich meer gaan richten op endurance racing d.m.v. deelname aan de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans. In 2008 werden ze derde in de LM P2 klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. Terwijl de eerste overwinning geboekt werd in 2009 tijdens de Asian Le Mans Series. En komend jaar maken ze de overstap naar de LMP1 klasse hetgeen  makkelijker wordt gemaakt door de invoering van nieuwe reglementen.

 

09052010-dsc05735

Foto: Marco van de Bildt.

OAK Racing was dit jaar zeer succesvol in de LM P2 klasse van de Le Mans Series en de Intercontinental Le mans Cup. OAK Racing nam dit jaar deel aan de Le Mans Series met twee auto’s, beide een Pescarolo 01 Judd. In het eindklassement eindigde het team als derde en vierde net achter de auto van Strakka Racing. Het beste resultaat dit jaar in de Le Mans Series was een tweede plek tijdens de openingsrace op het circuit van Paul Richard. Tijdens de 24 uur van Le Mans verschenen ze ook met twee auto’s aan de start en wisten de race netjes uit te rijden en te eindigen op een tweede en vierde plek in de LM P2 klasse. Het team nam dit jaar ook deel aan de Intercontinental Le Mans Cup, en wisten de race op het circuit van Zuhai te winnen. Ok,  ze waren de enige in hun klasse maar toch. Het team heeft veel vertrouwen in het volgende seizoen en de nieuwe klasse, en hebben ook al een coureur vastgelegd voor 2011. Guillaume Moreau zal voor het team in 2011 gaan rijden, hij rijd sinds 2009 voor dit team en is ook al bij nieuwe testprogramma betrokken.


13062010-dsc07915

Foto: Marco van de Bildt.

Larbre Compétition zal 2011 in de LMGT klasse  gaan rijden dit na het opheffen van de LM GT1 klasse dit jaar. Dit jaar nog wist het team nog een drietal grote overwinningen te behalen met hun zeer mooie Saleen S7-R. In 2010 waren hun de winnaars in de LM GT1 klasse van de 24 uur van Le Mans, Intercontinental Le Mans Cup en de Le Mans series. Hun plannen voor 2011 liegen er niet om ze komen in de uiterst competitieve LMGT klasse uit in een Corvette C5. In deze klasse zullen ze het op moeten nemen tegen merken zoals: BMW, Porsche, Ferrari, Aston Martin, Jaguar en Ford.

Het Franse team is van plan om in 2011 te gaan racen in de Intercontinentale Le Mans Cup en de 24 uur van Le Mans. Het team krijgt de beschikking over twee Corvette’s met officiele fabrieksondersteuning uit Amerika. Namen van coureurs zijn ook al genoemd zoals Gabriele Gardel, Julien Canal en Patrick Bornhauser en wie weet ook weer net als dit jaar Carlo van Dam. Larbre Compétition heeft in de GT klasse al veel ervaring opgedaan en overwiningen behaald met verschillende merken zoals met de Ferrari 550 Maranello, Aston Martin DBR9 en een Saleen S7-R. Ja het gaat echt leuk worden in de LMGT klasse in 2011!!!


Share