Lola introduceert de nieuwe LM P2 auto met verlengde wielbasis, model 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Lola International Cars Ltd zal voor 2011 een Lola LMP2 met verlengde wielbasis op de markt brengen. Lola brengt hiermee als  constructeur de nieuwe reglementen van ACO tot uitvoer. Het doel voor deze nieuwe reglementen is o.a. de kosten voor de teams te reduceren. De nieuwe types zijn de B11/40, een open cockpit versie, en de B11/80, een gesloten of coupé versie.


Als merk is heeft Lola al een lange geschiedenis met vele overwinningen achter zijn naam staan in de diverse takken van autosport. Lola  Cars International Ltd werd opgericht in 1958 door Eric Broadley in Huntingdon,Engeland. Lola was in de jaren zestig zeer succesvol met de Lola T 70 in World Endurance Championship en de CanAm Series. Ook was Lola in die dagen te vinden in de Formule 2 en 3,  maar ook in de Formule Junior klasse. Ook in de Formule 1 is Lola Cars geen onbekende, behalve dat de naam dit seizoen ook weer meerijd in de koningklasse, waren ze zeer actief in de jaren 1962 tot en met 1997. Gedurende deze periode werd er 15 seizoenen met een Lola meegereden in de Formule 1. Vanaf begin jaren 90 tot het heden is Lola vooral terug te vinden in de Le Mans Series en de American Le Mans Series waar ze vele teams voorzien van een open of gesloten chassis waar vele successen behaald zijn.


 

Lola B11/40 (c) Lola Group.

De nieuwe chassis zijn ontwikkeld volgens de nieuwe reglementen 2011 van de ACO en kunnen dus ingezet worden in de komend seizoen van de American Le Mans Series en de Le Mans Series. Een groot voordeel is het chassis geschikt is voor een groot aantal productie GT motoren zoals die van: BMW, Ford, HDP, Jaguar, Judd, Nissan en Toyota. Omdat sommige motoren iets langer zijn dan de huidige  versies was de ingreep van een verlengde wielbasis voor 2011 noodzakelijk. Er zijn meerdere verbeteringen aangebracht aan de nieuwe types zoals bodywork wat simpeler en sneller te vervangen is en uit carbon bestaat wat de veiligheid vergroot maar ook het gewicht aanzienlijk naar beneden brengt.


 

Lola B11/80 (c) Lola Group.

Ook is er bij Lola in 2011 een Coupe versie leverbaar voor de LM P2 klasse. De nieuwe types zijn geheel volgens de nieuwe reglementen en dus gereed voor het nieuwe seizoen  en de kosten voor deze types zijn hetzelfde als de modellen van 2010. We zijn benieuwd welke team gebruik gaan maken van deze nieuwe Lola’s.Share