Intercontinental Le Mans Cup, kalender 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Peugeot was de grote winnaar van de Intercontinentale Le Mans Cup 2010, maar deze cup ging slechts over drie races. Het schema voor de ILMC 2011 is in grote lijnen bekend gemaakt en omvat in zeven races verdeeld over drie continenten. De ILMC begint in de Verenigde Staten met  de 12 uur van Sebring en eindigt in het verre oosten met een race in China, maar een tot nu toe onbekend circuit.


Dit jaar was het eerste jaar dat er werd geracet voor de Intercontinentale Le Mans Cup met slecht drie races op het programma. De races die hiervoor meetelde waren de 1000 kilometer van Silverstone, Petit Le Mans en als afsluiter de 1000 kilometer van Zuhai in China. In 2011 staan in totaal zeven races op het programma met als hoogtepunt natuurlijk de 24 uur van Le Mans op 11 en 12 juni. Verder valt op dat nog niet alle locaties bekend zijn maar dat de race in oktober naar alle waarschijnlijkheid wel Petit Le Mans, in Amerika, zal zijn. Tevens zal er tijdens de 24 uur van Le mans op 11 en 12 juni dubbele punten te verdienen zijn. Het schema van de ILMC ziet er verder als volgt uit.


Intercontinentale Le Mans Cup 2011:

1. 19 en 20 maart , 12 uur van Sebring , ALMS, USA.

2. 8 mei, 1000 kilometer van Spa, LMS, Belgie.

3. 11 en 12 juni, 24 uur van Le Mans, Frankrijk.

4. juli, locatie en datum nog niet bekend.

5. 11 september, 1000 kilometer van Silverstone.

6. oktober, buiten Europa, locatie en datum nog niet bekend.

7. november, China, locatie en datum nog niet bekend.


Het is mooi om te zien dat het nieuwe seizoen van de Intercontinentale Le Mans Cup zeven races telt en dat men van de ACO op deze manier er een echt wereldkampioenschap van probeert te maken.Share

3 thoughts on “Intercontinental Le Mans Cup, kalender 2011.

Comments are closed.