Hope Polevision Racing met hybride auto in de LM P1 klasse in 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Het team Hope Polevision Racing zal in 2011 als eerste team uitkomen met een hybride prototype auto in de LM P1 klasse. Hope Polevision Racing kwam dit jaar al uit in de Le Mans Series en eindigde daar als tweede in de FLM klasse. Hope Polevision Racing zal met de Oreca 01 Hybrid uitkomen in Intercontinental Le Mans Cup, de Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans.  Porsche heeft dit jaar al vele kilometers gereden in een hybride Porsche GTR 3 en met goede resultaten, dus waarom niet in de LM P1 klasse met een Oreca ?


Er was al langer sprake van dat men in 2011 ook in de LMP1 klasse met hybride auto zou gaan rijden maar nu is het toch de eer aan Hope Polevision Racing om dit als eerste te gaan doen. De Oreca 01 Hybrid zal gebruik gaan maken van “vliegwiel” techniek voor de extra aandrijving. Ook zou er sprake zijn  dat Peugeot met een hybride uitvoering van zijn auto komt, maar dat zijn niet meer dan geruchten. Het debuut van de Oreca 01 Hybrid staat gepland op 19 maart tijdens de 12 uur van Sebring de eerste race in de Intercontinentale Le Mans Cup en de American Le  Mans Series. Naast het rijden in de ILMC zal het team ook gaan rijden in de Le Mans Series en natuurlijk wil men ook in 2011 meerijden in de 24 uur van Le Mans.


09052010-dsc04681

Foto: Marco van de Bildt.

Het uit Zwitserland afkomstige team Hope Polevision Racing was dit jaar actief in de Formula La Mans Series alwaar men met twee auto’s meereed. Formula Le Mans was in 2010 een onderdeel van de Le Mans Series in Europa waar men tussen de LM P1, LM P2 klasse en de LM GT klasse moest rijden. De resultaten dit seizoen zijn redelijk tot goed te noemen zo wisten ze de 1000 kilometer van Spa en de 1000 kilometer van Silverstone te winnen. In het eindklassement eindigde ze in hun klasse als tweede op twee punten achter de nummer één en vijfde met de tweede auto. Ook in 2011 zal Hope Polevision Racing weer met twee Oreca 01 auto’s actief zijn in de Formula Le Mans. Met al deze vooruitzichten is dit team toch wel één van de actiefste teams, en zijn daarom ook erg benieuwd hoe ze dat er in 2011vanaf zullen brengen.

Het starten in de LM P1 klasse in 2011 door Hope Polevision Racing is stap twee in hun vierjaren plan dat  in 2013 zou moeten eindigen met een overwinning in de 24 uur van Le Mans. De Oreca 01 AIM, door team Oreca Matmut, wist dit jaar al als vierde te eindigen tijdens de 24 uur van Le Mans. De auto heeft dus wel degelijk potentieel om zeer hoog te eindigen, en nu maar hopen dat dit ook lukt met de hybride uitvoering van Hope Polevision Racing. Dus afwachten maar op de eerste test in februari en hun eerste race tijdens de 12 uur van Sebring op 19 maart 2011.


 

Share