Grand-Am, seizoen 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Het nieuwe seizoen van de Grand-Am in Amerika begint op 29 Januari 2011 traditiegetrouw weer met de 24 uur van Daytona. De 49ste editie van deze 24 uurs race wordt gereden op de Daytona International Speedway in Daytona Beach, Florida. Het is de tweede grote 24 uurs race van het nieuwe seizoen 2011, de eerste race is de 24 uur van Dubai. De 24 uur van Daytona is een onderdeel van de Grand-Am series in America.


Het seizoen Rolex Grand-Am series 2011 begint in het weekend van 29 en 30 januari met de 24 uur van Daytona. Het hele seizoen van de Grand-Am 2011 bestaat uit 12 races en eindigt op het circuit van Mid-Ohio in de weekend van 16 en 17 september. Alle races worden gehouden in de Verenigde Staten behalve de race op het  Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Quebec, Canada.


Kalender Grand-Am seizoen 2011:

29 en 30  Januari, Rolex 24 uur van Datona – Daytona International Speedway, Daytona Beach.

5 Maart, Grand Prix an Miami – Miami Speedway, Homestead, Florida.

9 April, Barber Motorsports Park – Birmingham, Alabama.

14 Mei, Bosch Engineering 250 – Virginia International Raceway, Alton.

30 Mei, Memorial Day Classic – Lime Rock Park, Lakeville.

4 Juni, Sahlen’s Six Hours of The Glen – Watkins Glen International, Watskin Glen.

26 Juni, Road Amerika – Road Amerika, Elkhart Lake.

9 Juli, Mazda Raceway Laguna Seca – Laguna Seca, Salinas.

24 Juli, New Jersey 250 – New Jersey Motorsports Park, Millville.

13 Augustus, Crown Rayal 200 – Watkins Glen International, Watkins Glen.

20 Augustus, Montreal 200 – Circuit Gilles Villeneuve, Montreal, Canada.

17 September, Emco Gears Classic – Mid Ohio Sports Car Course, Lexington.


Veel van deze circuit’s komen we ook tegen in de American Le Mans Series maar helaas wordt  er op tv weinig tot niks van uitgezonden m.u.v de 24 uur van Daytona. Al deze en andere data zijn ook te vinden op onze kalender.


Share