Formule 1, kalender 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Afgelopen weekend wist Sebastiaan Vettel tijdens de spannende ontknoping op het Yas Marina Circuit van Abu Dhabi zowel de laatste wedstrijd van als de titel te winnen van het Formule 1 Wereldkampioenschap 2010. Ondertussen is door de FIA al de (voorlopige) kalender bekend gemaakt van het Formule 1 Wereldkampioenschap 2011. De kalender omvat het record aantal van 20 wedstrijden, tegen dit seizoen 19.Het seizoen wordt op 13 Maart geopend op het circuit van Sakhir in Bahrein net als dit jaar. De laatste twee races zijn omgewisseld. De afsluiting van het seizoen vindt nu plaats in Brazilië op 27 November.

De ‘zomervakantie’ voor het Formule 1 wereldje is tussen de Grand Prix van Hongarije en België. Ook staan er vier back-to-back races op kalender, waarbij er op twee weekenden achter elkaar een wedstrijd wordt gereden. Tussen de wedstrijden van Maleisie en China, Spanje en Monaco, Duitsland en Hongarije en tussen Japan en Korea hebben de teams maar een paar dagen om te verkassen.


Kalender Formule 1, 2011:

13 Maart, Sakhir, Bahrain.

27 Maart, Melbourne, Australië.

10 April, Kuala Lumpur, Maleisië.

17 April Shanghai, China.*

8 Mei, Istanbul, Turkije.

22 Mei, Catalunya, Spanje.

29 Mei, Monte Carlo, Monaco.

12 Juni, Montreal, Canada.

26 Juni, Valencia (Spanje), Europa.

10 Juli, Silverstone, Groot Brittannië.

24 Juli, Nürburgring, Duitsland.

31 Juli, Boedapest, Hongarije.

28 Augustus, Spa-Francorchamps, België.

11 September, Monza, Italië

25 September, Singapore.

9 Oktober, Suzuka, Japan.

16 Oktober, Yeongam, Korea.

30 Oktober, Delhi, India.*

13 November, Yas Marina Circuit, Abu Dhabi

27 November, Sao Paulo, Brazilië.

* De circuit’s van Shanghai (China) en Delhi (India) dienen nog gehomologeerd te worden.

Deze en andere evenementen zijn natuurlijk ook op onze kalender terug te vinden.Share