Lamborghini terug in de American Le Mans Series 2011.

Print Friendly, PDF & Email

De American Le Mans Series 2010 zijn helaas al weer afgelopen met als laatste de race op Road Atlanta, Petit Le Mans. In dit weekend is ook bekend gemaakt dat er in 2011 twee Lamborghini’s zullen deelnemen aan het seizoen 2011 van de ALMS. Dit wordt gedaan door het West Racing Team en ze komen uit in de uiterst competitieve GT klasse waar ze het gaan opnemen tegen merken als Porsche, Ferrari, BMW, Jaguar en niet te vergeten Corvette.De West Racing Team Lamborghini Gallardo (bron: Autoguide.com).

Lamborghini is niet geheel nieuw in de American Le Mans Series want in 2004 reden ze daar nog in mee met de Murcielago R-GT in de GTS klasse, echter zonder veel succes. De Murcielago werd dat jaar vierde in zijn klasse met slechts 50 punten. Ook is de Lamborghini regelmatig tijdens de 24 uur van Le Mans te zien maar ook daar waren de successen gering.

In 2011 zal het team van West Racing gaan rijden met een Lamborghini Gallardo. De hoofdsponsor van het nieuwe ALMS team is Yokohama, een bedrijf uit Japan dat banden fabriceert en al veel ervaring heeft op het gebied van de motorsport. Het bedrijft levert al enkele jaren banden in diverse raceseries, zoals GT3, GTc en GT2. Het West Racing team zal dan ook gebruik gaan maken van de geavanceerde Yoko  ADVAN® banden. We hopen op meer succes in de toekomst en ze veelvuldig in beeld te zien, want het is wel een prachtige auto met een spectaculair geluid.


Share