Kalender Winter Endurance Kampioenschap (WEK), Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

De zomer is weer voorbij, en het autosport seizoen 2010 loopt op z’n eind. De kampioenen van de Le Mans Series en de American Le Mans Series zijn bekend. We hebben met de Formido Finaleraces de meeste wedstrijden van de nationale autosport achter de rug, en de NS heeft z’n winterdienstregeling getest (op de dag van de Formido Finaleraces). Het wordt kouder en de dagen worden korter, en dus wordt zo langzaam aan het weer tijd voor het Winter Endurance Kampioenschap (WEK).20100103-dsc00132

Foto: Marco van de Bildt. Nieuwjaarsrace 2009.

Het Winter Endurance Kampioenschap (WEK) is en initiatief van Circuit Park Zandvoort en de DNRT (Dutch National Racing Team). Er wordt in 4 klassen gereden, boven 2000 cc, tot 2000 cc, diesel klasse en BMW’s. De kwalificatie en de race vinden plaats op één dag, en de deelnemers kunnen individueel punten scoren in hun klasse. De winnaar is diegene met de meeste punten totaal.

Evenals vorig winterseizoen telt de WEK kalender deze winter vier races. Op zaterdag 6 november is de eerste race, de Zandvoort 500. De laatste race is op zaterdag 6 Maart 2011, de Final 4.


Kalender:

6 november, Zandvoort 500.

9 januari, Nieuwjaarsrace.

6 februari, 4 uur van Zandvoort.

6 maart, Final 4.


20100103-dsc00422

Foto: Marco van de Bildt. Nieuwjaarsrace 2009.

Om alvast in de stemming te komen kun je natuurlijk naar de foto’s van vorig seizoen kijken op onze fotopagina. We waren aanwezig bij de Nieuwjaarsrace, de 4 uur van Zandvoort en de Final 4.

Deze en andere evenementen zijn ok op onze kalender terug te vinden.Share

One thought on “Kalender Winter Endurance Kampioenschap (WEK), Zandvoort.

Comments are closed.