Duncan Huisman in het FIA GT1 Wereldkampienschap.

Print Friendly, PDF & Email

Duncan Huisman zal deelnemen aan de laatste drie wedstrijden van het FIA GT1 World Championship. Hij stapt in bij SRT (Selleslagh) Mad Croc Racing, waar hij met de Fin Pertti Kuismanen de Corvette zal delen. Huisman rijd op dit moment mee in het Dutch GT4 kampioenschap, waarvoor komen weekend op 9 en 10 Oktober de Formido Finaleraces plaatsvinden. Zijn eerste wedstrijd in de Mad Croc Corvette is in Spanje op 22 en 23 Oktober.


Duncan Huisman rijd op dit moment voor Ekris Motorsport met in de Dutch GT4, waar hij een BMW M3 deelt met teamgenoot Ricardo van der Ende. Hij was in 2005 de eerste Nederlander die een race in het Wereld tour wagen kampioenschap (WTTC) won. Dat was de race in Macau. Later zou hij nog drie maal winnen in Macau.

Het FIA GT1 Wereldkampioenschap omvat 10 raceweekenden waarbij er twee races worden gereden, een kwalificatie race en een kampioenschapsrace van ieder een uur. Zes merken doen er mee: Aston Martin, Nissan, Lamborghini, Maserati, Ford en Corvette.


Foto: (c) DPPI / FIA GT1.

Duncan Huisman zal voor het eerst in actie komen met de Mad Croc Corvette in het Spaanse Navarra waar op 24 Oktober de 7de wedstrijd plaats zal vinden. Daarna volgen nog wedstrijden in Brazilië en Argentinië. Zijn teamgenoot Pertti Kuismanen reed dit seizoen al samen met o.a. Oliver Gavin en Mika Salo. Kuismanen heeft nog geen punten weten te scoren dit seizoen, en het team staat met 17 punten op plaats 9 in het kampioenschap. Aan Huisman de schone taak om samen met Kuismanen de Corvette in de laatste drie wedstrijden op de kaart te zetten.


20091011-dsc03736

Foto: Marco van de Bildt.

Eerst zal Huisman nog samen met Ricardo van der Ende in actie komen bij de laatste Dutch GT4 wedstrijden van het seizoen op 9 en 10 Oktober tijdens de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort. Hij staat op dit moment derde in de stand om het kampioenschap en kan nog kampioen worden. De achterstand die hij moet goedmaken is 5 punten op de leider Phil Bastiaans.


Laatste drie wedstrijden in het FIA GT1 Wereldkampioenschap:

22-24 Oktober, Navarra, Spanje.

26-28 November, Interlagos (Sao Paulo), Brazilië.

3-5 December, San Luis, Argentinië.


Share