De Panoz Abruzzi ‘Spirit of Le Mans’ maakt debuut tijdens de 12 uur van Sebring.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de race Petit Le Mans dit jaar maakte de nieuwe super sportscar van Panoz Racing zijn debuut mee, dat duurde echter maar één ronde. De plannen voor seizoen 2011 zijn echter heel anders.  Dan wil het team weer races gaan winnen, met hun nieuwe Panoz Abruzzi ‘Spirit of Le mans’. Het team wil het hele seizoen in de American Le Mans series mee gaan rijden in de GT klasse, tussen de Ferrari’s, Porsche’s en Corvette’s. De winter zal nog volop gebruikt gaan worden om te testen, en hun eerste echte race is de 12 uur van Sebring op 19 maart 2011.


Tijdens de race op Road Atlanta was de Abruzzi ‘Spirit of Le Mans’ van het merk Panoz al te bewonderen en waren de aanwezige pers en vele fans erg enthousiast over de nieuwe Panoz auto. Een echt geplande race van 10 uur werd het niet, ze kwamen niet verder dan één installatieronde. Het team was er nog niet klaar voor er was van te voren te weinig getest en het hoofddoel was  aanwezig te zijn tijdens dit mooie evenement.


Foto: (c) J.W. Todd / racingsportscars.com. De Panos GTR-1 in 1997.

Met de Abruzzi wil Panoz weer successen boeken zoals ze dat in het verleden ook gedaan hebben met types als de: Esperante GTLM, GTR-1, LMP01, LMP07 en de LM P1 Roadster S. Panoz is actief in verschillende raceklassen sinds 1997 en hebben sindsdien meerdere successen geboekt.

Het begon in 1997  in het FIA GT Championship tijdens de 2 uur van Road Atlanta waar het team de eerste overwinning wist te behalen met de Panoz GTR-1. De meeste overwinningen werden behaald in de periode 1997 tot 2003 in de American Le Mans Series en de Le Mans Series. Zo waren er in de ALMS de overwinningen op Lime Rock, Mossport, Portland, Washington, Mid Ohio, Sears Point maar ook de 3 uur van Sebring in 1998 en de Petit Le mans van 1999 werd door Panoz gewonnen. In de Le Mans Series waren er overwinningen tijdens de 1000 kilometer van de Nürburgring en de 2 uur en 45 min. van Vallelunga. Panoz heeft ook  al 11 keer meegereden met de 24 uur van Le Mans waarvan soms met meerdere auto’s. Het beste resultaat wat het het team behaald heeft is een vijfde plaats in 2000 met een LM P1 Roadster S.

De coureurs die voor het team in het verleden hebben gereden zijn o.a David Braham, Jan Magnussen, Andy Wallace, Klaus Graf, Johnny O’ Connell, Tom Miller, Gunnar Jeannette en Bill Auberlen. De meeste van de coureurs zijn nu ook nog actief en succesvol in de ALMS en LMS. De laatste echte race die verreden werd door Panoz was in 2009 tijdens de 4 uur van Laguna Seca waar ze als negende eindigde in de Esperante GTLM.4


Foto: (c) americanlemans.com

In het jaar 2011 gaat Panoz dus weer meestrijden tijdens de American Le Mans Series in de mooie Panoz Albruzzi Spirit of Le Mans en zullen ze het opnemen in de GT klasse tegen Ferrari, Corvette, BMW, Jaguar en Porsche. We zijn erg benieuwd met welke coureurs ze aan de start zullen verschijnen van de 12 uur van Sebring op 19 maart 2011 en de rest van het seizoen. En natuurlijk hopen we deze wonderschone auto te kunnen bewonderen en te beluisteren tijdens de 24 uur van Le mans 2011.


Share