ALMS, Jeroen Bleekemolen kampioen GTC klasse.

Print Friendly, PDF & Email

Jeroen Bleekemolen en team genoot/eigenaar Tim Pappas hebben het American Le Mans Series kampioenschap bij de rijders gewonnen. Tevens won Black Swan Racing het kampioenschap voor teams. Ze finishten met de Black Swan Racing Porsche op de tweede plaats in de Petit Le Mans op Road Atlanta, de laatste race van het 2010 seizoen.


 

Tim Pappas en Jeroen Bleekemolen werden voor deze langere endurance klassieker op Road Atlanta bijgestaan door broer Sebastiaan Bleekemolen, die ook al eerder was ingestapt op Laguna Seca.

Jeroen Bleekemolen die de snelste tijd in de kwalificatie had neergezet was ook de rijder die de wedstrijd aanving op de zaterdagmiddag. Andy Lally kon met de TRG Porsche de leiding pakken bij de start. Hij wist 73 ronden aan de leiding te blijven waarna de Black Swan Racing Porsche de leiding overnam, om het grootste deel van de wedstrijd aan kop te blijven.

Maar een technisch probleem gooide roet in het eten en Andy Lally kon de leiding weer overnemen. Uiteindelijk kwam de TRG Porsche van Andy Lally, Henri Richard en Duncan Ende als eerste in de klasse over de streep op ruim vijf seconden gevolgd door de Black Swan Racing Porsche. De tweede plaats was ruimschoots voldoende voor het kampioenschap van Black Swan Racing en het rijderskampioenschap voor Tim Pappas en Jeroen Bleekemolen.


Uitslag GTC klasse:

1. Duncan Ende, Andy Lally, Henri Richard. TRG Racing, 337 ronden in 9:11:11.198.

2. Tim Pappas, Jeroen Bleekemolen, Sebastiaan Bleekemolen. Black Swan Racing, Op 5,288 sec.

3. John Potter, Andrew Davis, Ryan Eversley. Magnus Racing, op 5 ronden.


 

 

Komen weekend zullen Jeroen en Sebastian Bleekemolen weer in Nederland te bewonderen zijn bij de Formido Finaleraces op Circuit Park Zandvoort.

 

 


 

Share

2 thoughts on “ALMS, Jeroen Bleekemolen kampioen GTC klasse.

Comments are closed.