Veranderingen in de kalender van de American Le Mans Series 2011.

Print Friendly, PDF & Email

De kalender met alle racedatums  voor de American Le Mans Series seizoen 2011  zijn nu bekend. Alle race locaties zijn nu ook bekend maar het aantal races is nu negen in plaats van de eerder aangekondigde tien. De start seizoen 2011 begint traditioneel weer met de 12 uur van Sebring en het seizoen wordt afgesloten, net als dit jaar, met de race Petit Le Mans op Road Atlanta.


We  hadden eerder  al melding gemaakt van de racekalender van de American Le mans series, maar deze kalender bestond toen nog uit 10 races waarvan er nog twee datums onzeker waren. Inmiddels is de definitieve kalender bekend gemaakt waarop ook alle locaties en datums compleet zijn. Maar helaas is het één race minder geworden. De eerder aangekondigde race met als datum 3 juli is komen te vervallen en de race van 31 juli op Mosport, Ontario in Canada is een week vervroegd en word nu verreden op 24 Juli. De race op 3 September waar eerder nog geen locatie voor was wordt nu verreden op het circuit van Baltimore.

De kalender ziet er als volgt uit:

9 en 10 Februari, wintertest Sebring, Florida.

19 Maart, 12 uur van Sebring, Sebring International Raceway, Florida.

16 April, Long Beach, California.

9 Juli, Lime Rock Park, Lakeville

24 Juli, Mosport International Raceway, Ontario, Canada.

6 Augustus, Mid-Ohio, Lexington.

21 Augustus, Road America, Elkhart Lake.

3 September, Baltimore, MD

17 September, Laguna Seca, Monterey

15 Oktober, Petit Le Mans, Road Atlanta, Braselton.

Share