PERSBERICHT: Benefiet kartrace voor geblesseerde Chris van der Drift. Met aanwezigheid van Red Bull F1-coureur Mark Webber en zes toptalenten.

Print Friendly, PDF & Email

PERSBERICHT: MILTON KEYNES (Groot-Brittannië), 1 september 2010 – Het verschrikkelijke ongeval van Chris van der Drift precies een maand geleden in Superleague Formula schokte de autosportwereld. De crash veroorzaakte bij Chris veel lichamelijke schade. Zo is hij herstellende van een gebroken enkel, gebroken pols, twee gebroken vingers, twee gebroken ribben en een gebroken schouderblad. De Nieuw-Zeelandse Nederlander die racete voor de Griekse voetbalclub Olympiacos, vecht zich zonder budget voor een speciaal revalidatieprogramma terug naar het circuit. “Ik heb de crash overleefd en ik ben vastberaden om sterker dan ooit terug te keren”, zegt Chris, die dit seizoen al tien keer op het podium stond, waarvan vier keer op de hoogste trede.


“Soms win je en soms verlies je. Op dit moment ben ik aan het verliezen: niet vanwege mijn tegenstanders, maar vanwege mijn verwondingen en gebroken botten na mijn ongeluk op Brands Hatch.Hoe dan ook ben ik vastberaden om het kampioenschap te winnen en mijn Formule 1-test veilig te stellen. Maar om dat te doen moet ik de tijd die ik heb manipuleren en daarbij heb ik hulp nodig”, legt Chris uit, die na de crash al steun ontving van familie, fans, zijn management en al zijn vrienden.

Benefiet kartrace

Enkele vrienden aarzelden geen moment om een benefiet kartwedstrijd te organiseren om op die manier het benodigde budget voor een speciaal revalidatieprogramma bij elkaar te krijgen. Dit moet Chris helpen om zo snel mogelijk achter het stuur terug te keren. Zonder een dergelijk programma is hij voorlopig uitgeschakeld. Van der Drift heeft bij het uitzoeken van het juiste programma hulp gekregen van Roger Cleary. Hij is de personal trainer van Red Bull Formule 1-rijder Mark Webber.

Het is de bedoeling dat Chris revalideert in Bisham Abbey, een wetenschappelijk medisch sportinstituut die gebruikt wordt door atleten om te trainen of te herstellen. Het instituut wordt tevens gebruikt door het Olympisch team en top rugby- en voetbalteams uit Groot-Brittannië. Chris zal de eerste autocoureur zijn die van dit topinstituut in Buckinghamshire gebruikmaakt.

Het evenement ziet enkele grote en opkomende talenten en raceteams deelnemen in een twee uur durende kartrace, die bijgewoond wordt door Formule 1-ster Mark Webber. Ook verschijnt er een verslag in het gerenommeerde blad Autosport. “We hebben al veel steun ontvangen van voormalige raceteams en tegenstanders van Chris, maar ook van andere coureurs en relevante autosportbedrijven”, zegt Jessica Beale, initiatiefnemer van het evenement. “Er is een gelimiteerd aantal inschrijvingen mogelijk, dus wees snel!”

De kartwedstrijd vindt plaats op dinsdag 7 september om 17:00 uur in Daytona, Milton Keynes (Groot-Brittannië). De kosten om deel te nemen is 250 pond per team (de ‘Daytona charge’) plus een donatie voor Chris wordt erg gewaardeerd.

Om een team in te schrijven kan er contact opgenomen worden met Jessica: jessicaracing@googlemail.com.

Veiling: race met toekomstige sterren

Het is ook mogelijk om deel te nemen in een team met toekomstige sterren, tevens vrienden van Van der Drift. Via eBay kan er geboden worden op een plek bij de drie teams. Deze zijn als volgt:

– Red Bull F1 protégés DANIEL RICCIARDO en JEAN-ERIC VERGNE (eBay veiling id’s: 320583514270 & 320583515943)

– McLaren Autosport award winnaar ALEXANDER SIMS en F3 race winnaar BRENDON HARTLEY (eBay veiling id’s: 320583510196 & 320583512183)

– BRDC Superster OLI WEBB en zoon van rally legende TOM BLOMQVIST (eBay veiling id’s: 320583517872 & 320583519676)“Het is fantastisch om te zien dat veel goede vrienden uit de autosportwereld mij in deze moeilijke periode steunen”, zegt Van der Drift. “Ik kijk erg uit naar de benefiet kartwedstrijd. Ik weet zeker dat dit een fantastisch evenement wordt en ik kan iedereen die mij helpt niet vaak genoeg bedanken voor hun inzet.”

Chris van der Drift wordt momenteel ondersteund door Ekris, Stockholm Fashion, Vision Racer, Racing Pool, National Meats, Arai en Oakley.


Share