Le Mans trio met Porsche Hybride naar Road Atlanta (Petit Le Mans).

Print Friendly, PDF & Email

Porsche fabriekscoureurs Romain Dumas en Timo Bernhard zullen samen met Audi fabrieksrijder Mike Rockenfeller deelnemen aan de laatste ronde van de American Le Mans Series op 2 Oktober. Op Road Atlanta zal het Le Mans winnende trio bij de Petit Le Mans aantreden met een Porsche 911 GT3 R Hybride om daarmee hun krachten te meten met de GT2 rijders.


Al eerder kondigde we aan dat de Porsche Hybride mee zou rijden bij de Petit Le Mans . Nu is dan ook bekend wie er achter het stuur zullen kruipen voor deze 1000 mijls race op Road Atlanta, en dat zijn niet de eerste de beste. Romain Dumas, Mike Rockenfeller en Timo Bernhard hebben eerder dit jaar de 24 uur van Le Mans gewonnen met hun Audi R15 TDI.

Bernhard en Dumas, die Porsche fabrieksrijders zijn, hebben samen al het één en ander aan aansprekende resultaten op hun naam staan. Zo wisten ze o.a de 12 uur van Sebring te winnen (2008), de 24 uur van de Nürburgring (2007, 2008, 2009) en het American Le Mans Series kampioenschap in de LM P2 klasse (2007, 2008).


20080511-dsc05796.jpg

Foto: Marco van de Bildt.

De derde rijder, Audi farbrieksrijder Mike Rockenfeller, die eerder ook voor heeft Porsche gereden, kennen we naast het winnen van de 24 uur van Le Mans ook als DTM coureur. Ook Rockenfeller heeft een imposante erelijst met o.a winst bij de 24 uur van Daytona eerder dit jaar, en winst bij de 24 uur van de Nürburgring (2006). In 2008 won hij met de Audi R10 het Le Mans Series kampioenschap, en eerder in 2005 wist hij de 24 uur van Le Mans te winnen in de GT2 klasse.


Foto: (c) americanlemans.com

Bernhard, Dumas en Rockenfeller zullen met de hybride Porsche hun krachten meten met de wagens van de uiterst competitieve GT2 klasse. Maar omdat de hybride technologie nog niet in de reglementen voorkomt zullen ze geen punten kunnen scoren. Prioriteit voor Porsche ligt bij het verder ontwikkelen van de hybride technologie. De Porsche 911 GT3 Hybrid heeft al wel het een en ander laten zien bij de 24 uur van de Nürburgring eerder dit jaar. Ruim 8 uur heeft de Porsche daar aan de leiding gelegen. Helaas vielen ze uit na ruim 22 uur in de wedstrijd.

De innovatieve Porsche 911 GT3 H heeft twee elektromotoren van ieder 60 kilowatt die aan de vooras zijn gemonteerd, en die de ‘normale’ 480 pK sterke motor ondersteunen. Bij het remmen word de energie opgeslagen in een vliegwiel, en bij het accelereren word die energie losgelaten op de voorwielen. De rijders kunnen ook gebruik maken van en soort ‘boost’knop bij het inhalen.

De Petit Le Mans word verreden op 2 Oktober en zal in Nederland op MotorsTV te zien zijn.


Share

One thought on “Le Mans trio met Porsche Hybride naar Road Atlanta (Petit Le Mans).

Comments are closed.