Jaguar met twee auto’s naar seizoensfinale ALMS, Petit Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

Het team van Jaguar heeft het hele seizoen in de American Le Mans series meegereden met één auto maar zal tijdens de seizoensfinale op Road Atlanta een tweede Jaguar XKR GT 2s inzetten. Een jaar geleden reden ze voor het eerst weer mee in de American Le Mans Series dat was tijdens de afsluitende race van de American Le mans Series op Laguna Seca in het weekend van 10 Oktober 2009. Het hele seizoen 2010 in de ALMS en de 24 uur van Le Mans 2010 verliep enigszins teleurstellend voor het team we hopen maar dat deze stap om een tweede auto in te zetten een positieve uitwerking heeft.


De tweede Jaguar, no. 33, zal bestuurd worden door Paul Gentilozzi, Butch Leitzinger en Tomy Drissi. Paul Gentilozzi is al actief in de autosport sinds 1983  waar hij voor de eerste keer de 12 uur van Sebring reed. Verder was hij zeer actief in de TransAM series, deed hij 11 x de 24 uur van Daytona en won deze in 1994, en de American Le Mans  Series. Dit jaar reed hij voor de tweede keer mee aan de 24 uur van Le Mans. Butch Leitzinger is ook al actief sinds 1986 maar voornamelijk in de American Le Mans series maar ook de 24 uur van Le Mans deed hij acht keer met als beste resultaat derde in 2001 met een Bentley EXP Speed 8. Tomy Drissi rijd pas sinds 2003 ook voornamelijk in de Amerikaanse Series en rijd dit jaar voor de vijfde keer mee aan Petit Le Mans. Aan de kwaliteiten en ervaring van de coureurs zal het niet liggen, die zijn namelijk uitstekend, beter kan je als team bijna niet hebben.


Foto: (c) americanlemans.com

De Jaguar,  no. 75, die het hele seizoen al heeft meegereden in de American Le Mans Series en tijdens de 24 uur van Le Mans 2010,  zal bestuurd worden door Marc Goossens en Ryan Dalziel. Het afgelopen seizoen wist het team van Jaguar met auto nr 75,  maar vijf  punten te scoren in de American Le Mans series en tijdens de 24 uur van Le Mans eerder dit jaar vielen ze uit met technische problemen. Door nu deel te gaan nemen met twee auto’s aan Petit Le Mans verdubbelen ze niet alleen de kans op succes maar zo krijgt het team ook veel meer informatie binnen zodat ze dit weer kunnen gebruiken voor het nieuwe seizoen 2011.

De race op Road Atlanta, Petit Le Mans, zal worden verreden in het weekend van 2 Oktober en is de laatste race in de American Le Mans series en de tweede race in de Intercontinentale Le Mans Cup. De race op Road Atlanta, Brasilton, duurt 10 uur maximaal of 1000 mijl.


Share