Kalender American Le Mans Series 2011 bekend gemaakt.

Print Friendly, PDF & Email

Scott Atherton president directeur van de American Le Mans Series heeft de datums bekend gemaakt voor de races van het nieuwe seizoen 2011. Veel opvallende verschuivingen zijn er niet bij behalve dan dat er één race meer verreden wordt en dat er nu nog twee circuits ontbreken in het schema.


Het seizoen 2010 telt negen races en is met nog twee wedstrijden te gaan alweer voorbij.  Het seizoen 2011 bestaat totaal uit tien races. De race op Laguna Seca is van het voorjaar verschoven naar het najaar en de race op Mosport Park, Canada  is een maand vervroegd. Ook kan er in 2011 weer 2 dagen getest gaan worden. Verder zijn er nog twee datums open waar de circuits nog niet bekend van zijn. Ook is de duur van de meeste races nog niet bekend, behalve die van Sebring en Petit Le Mans.


De 2011  kalender van de American Le Mans series ziet er als volgt uit:

9 en 10 Februari, wintertest Sebring, Florida.

19 Maart, 12 uur van Sebring, Sebring International Raceway, Florida.

16 April, Long Beach, California.

3 Juli, nog niet bekend.

9 Juli, Lime Rock Park, Lakeville

31 Juli, Mosport International Raceway, Ontario, Canada.

6 Augustus, Mid-Ohio, Lexington.

21 Augustus, Road America, Elkhart Lake.

3 September, nog niet bekend.

17 September, Laguna Seca, Monterey

15 Oktober, Petit Le Mans, Road Atlanta, Braselton.


Opvallend is dat net als dit jaar de meeste races, 5 stuks,  in de zomermaanden Juli en Augustus worden verreden. In de maanden Mei en Juni worden er geen races verreden omdat de teams zich dan goed kunnen voorbereiden op de 24 uur van Le Mans 2011, die wordt verreden in het weekend van 11 Juni.

Deze en de data van andere evenementen zijn uiteraard op onze kalender terug te vinden.


Share