Radical European Masters op Zandvoort.

Print Friendly, PDF & Email

24072010-dsc08810Circuit Park Zandvoort was afgelopen weekend, 24 en 25 Juli, het toneel van de Radical Masters. Voor het eerst is Zandvoort opgenomen in de kalender van deze Sportscar klasse. De eerste race op zaterdag werd gewonnen door Jamie Patterson en de tweede op de zondag door het duo Terrence Woodward en Ross Kaiser. Jaap Bartels wist knap de tweede plaats te pakken in beide races. Tim van Gog, in race 1 veertiende, wist niet te finishen in race 2 vanwege technische problemen. Fred van Putten en Cor Euser die in de eerste race niet verder kwamen dan drie ronden, pakten een mooie elfde plaats in race 2. Henk Thuis die knap 5de werd in race 1, kwam in race 2 niet verder dan 18 ronden. Henry van den Heuvel finishte als 15de in race 2.

Het raceweekend van de Radical Masters bestond uit twee  races van 50 minuten met een verplichte pitstop. Op de zaterdag werden twee kwalificaties verreden en daarna de eerste race. Op zonder werden er eveneens twee kwalificaties en een race verreden. Veel snelle wagens, maar helaas wat weinig publiek. Maar wie er was zag mooie races.  De regenachtige kwalificaties op de zondag konden de pret niet drukken.

Race 1.

Jamie Patterson was de winnaar van die eerste race. patterson mocht van pole starten, maar het was Frederic Rouvier die de betere start had. Patterson kon volgen en de druk opvoeren. Jaap Bartels volgde  met de SR8 op de derde plek. Patrice Guillaume die het stuur van Rouvier had overgenomen had problemen om weg te komen uit de pits.

24072010-dsc09140

Patterson kon profiteren en de koppositie overnemen. Jaap Bartels kon de tweede positie overnemen, en in die volgorde zouden ze ook finishen. De derde plaats was voor Bassam Kronfli en Jordan Grogor. De debuterende Nederlander Henk Thuis moest vanachter af op de grid starten en wist op te klimmen tot een mooie negende positie, waarna teamgenoot Rob Wheldon het stuur overnam. Wheldon kon in de laatst fase van de race nog naar de vijfde positie klimmen, de eerste plaats in de Supersport klasse.

Tim van Gog en Henry van den Heuvel kwamen niet verder dan respectievelijk plek 14 en 17.

Race 2.

De tweede race werd gewonnen door het duo Terrence Woodward en Ross Kaiser.  Jordan Grogor die op kop lag had de beste start vanachter de safety car die al in de eerste ronde de baan op moest komen. Woodward lag op dat moment op de vierde positie. In ronden negen ging de pitwindow open voor de verplichte pitstops. De meeste rijders gingen meteen naar binnen, zoniet Woodward die een late pitstop maakte.

25072010-dsc09692_0

In ronden 23 kon Kaiser die het stuur van Woodward had overgenomen John Stanley voorbij steken. Twee ronden later was het de beurt aan Jaap Bartels en Jamie Patterson. Kaiser ging aan de leiding en zou die niet meer uit handen geven. Bartels pakte een mooi tweede plaats en het duo Stanley en Swift werd derde. Greg hart kwam nog dicht in de buurt maar werd vierde. Jamie Patterson zou nog terugvallen vanwege een overtreding in de pitstraat.

Rob Wheldon lag aan kop van de Supersport klasse, maar kon deze positie niet vasthouden. De race van Wheldon en Henk Thuis eindigde na 18 ronden in de pits. Marco Cencetti en Andrea Fausti namen de leiding over en zouden de wedstrijd leiden tot het einde. Tweede werd Colin Noble en de derde plaats was voor Jassmin Al Shamsi.

Cor Euser en Fred van Putten, die in de eerste race na drie ronden uitvielen, finishte op een mooie 11de plek. Henry van den Heuvel eindigde twee plaatsen hoger dan in race 1 op de 15de positie.

Uitslag Race 1.

1. Jamie Patterson, Bell End Racing

2. Jaap Bartels, Limba Motorsports

3. Bassam Kronfli & Jordan Grogor, Radical UAE

4. John Stanley & James Swift, Slip-Stream Racing

5. Rob Wheldon & Henk Thuis, Radical Works Team (1ste Supersport)

6. Ross Kaiser & Terrence Woodward, 360 Racing

7. Nicolas Powilewicz & Franck Bodet, Radical France

8. Manhal Allos, Sollatek/JWR

9. Thomas Meidinger, Speed Factory Racing (2de Supersport)

10. Marco Cencetti & Andrea Fausti, Radical Italy (3de Supersport)