Porsche rijd hybride tijdens Petit Le Mans 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Tijdens de tien uur durende race van de Petit Le Mans race in het weekend van 2 Oktober zal Porsche aan de start verschijnen met een hybride uitvoering van de 911 GT3 R. Het is voor de eerste keer zijn dat er een hybride auto mee racet in Noord Amerika en dat zal zijn tijdens de laatste ronde van de American Le Mans Series. De hybride Porsche zal na de Petit Le Mans ook deelnemen aan de Asian Le Mans Series die plaatsvinden in China op 7 November.


De organisatie is zeer tevreden dat er tijdens Petit Le Mans zo’n auto mee racet, dit benadrukt hun visie dat ze veel willen uitstralen om de auto’s zuiniger en milieuvriendelijker te maken. Dat Porsche 911GT3 R Hybride goed kan presteren heeft de auto al meer dan bewezen. Tijdens de 24 uur van de Nürburgring reden ze bijna de hele race aan kop, maar twee uur voor het einde was het door motorproblemen voorbij. De verbrandingsmotor van de 480 pk sterke Porsche 911 GT3 R Hybride wordt aangestuwd door 2 x 60 KW elektromotoren die aan de vooras bevestigd zijn.


Foto: (c) americanlemans.com

Ook tijdens de Asian Le Mans Series die in het weekend van 7 November worden verreden zal de Porsche  911 GT3 R Hybride meestrijden om de eer. Zowel tijdens Petit Le Mans als de race op het Zhuhai Circuit ( China) zal de Porsche niet meedoen voor de punten maar je kunt er op rekenen dat er wel veel aandacht uitgaat naar deze deelnemer. Wij melden al dat er tijdens de 24 uur van Le Mans 2011 ook een volledige elektrische auto deelneemt aan de race, en nu de hybride Porsche. Dus je kan er wel vanuit gaan dat het niet al te lang meer zal duren voordat er een aparte klasse wordt gemaakt voor de hybride of elektrische deelnemers. Het is wel de toekomst van de automobiel industrie, maar of je er als autosportfan blij mee moet zijn is nog maar de vraag, ben benieuwd hoe ze klinken maar goed dat horen we wel op tv of  live tijdens de 24 uur van Le mans 2011.Share

3 thoughts on “Porsche rijd hybride tijdens Petit Le Mans 2010.

Comments are closed.