Lime Rock Park, de vijfde ronde in de American Le Mans Series.

Print Friendly, PDF & Email

De race op het circuit van Lime Rock Park wordt verreden op 24 Juli a.s. en duurt 2:45 uur. Na deze race zijn er nog vier te gaan in de ALMS. Zal het Highcroft Racing weer lukken om deze race te winnen en zo hun voorsprong nog verder uit te breiden? Bijzonder spannend is het in de GT klasse die wordt aangevoerd door de BMW van Rahal Letterman op de voet gevolgd door Risi Competizione en Flying Lizard Motorsport. In de GTC klasse rijden voor de rest van het seizoen twee auto’s minder mee want Alex Job Racing heeft twee Porsche’s, nr 81 en nr 82 , uit de serie gehaald. Jammer want het aantal auto’s wat komende race meedoet blijft nu steken op 31 stuks.


Het circuit van Lime Rock Park, Lakeville in de Amerikaanse staat Connecticut heeft een  lengte van slechts 2,46 kilometer en telt 7 bochten. Dit weekend wordt de race verreden op het ingekorte circuit en deze telt dan wel 10 bochten maar heeft een lengte van 2,43 kilometer, dit is tevens het kortste circuit binnen de American Le Mans Series. Het circuit is geopend in 1957 en de races die er verreden worden zijn o.a. Grand AM, Sports Car Club of America ( SCCA), Nascar en American Le Mans Series.


Lime Rock Park (bron: Wikipedia).

Lime Rock Park (bron: wikipedia).

In de LMP klasse is het de Honda ARX-O1c van het Highcroft Racing Team, met Simon Pagenaud en David Brabham, die op riante eerste plaats staan met elf punten voorsprong op hun directe belagers, Team Cytosport. Of het ze na tactische overwinning Utah het nu weer lukt om voor de vierde keer op rij de overwinning in de wacht te slepen is maar weer afwachten. Cytosport staat met 80 punten totaal op de tweede stek met Dyson op de derde plek maar wel met 20 punten achterstand. Door de goede prestatie van het Drayson Racing Team tijdens de race op Utah ( als tweede geëindigd ) zijn met nog maar zes punten verschil de nummer drie in deze klasse genaderd. Hekkesluiter in deze klasse is nog steeds Intersport Racing met slecht 16 punten uit vijf races.


Foto: americanlemans.com

In de LMPC klasse is het de Oreca FLM van Level 5 Motorsport met Scott Tucker en Christphe Bouchut die met 91 punten aan de leiding gaat. Ze hebben van de vier gereden races er al 3 gewonnen, maar de nummer twee in deze klasse, het Greaen Earth Team, is slecht 11 punten verweiderd van de nummer 1. Helaas kon de nummer drie in dit klassement tijdens de race in Utah geen punten scorren en hebben daar door een achterstand van 23 punten op de nummer twee.

In de GT klassement is het ongekend spannend het verschil tussen de nummer 1 en 4 is slechts 16 punten, hier kan dus per race van alles gebeuren. Op dit moment staat het team van Rahal Letterman met de BMW’s als eerste met 76 punten gevolgt door de Ferrari’s van Risi Competizione met 75 punten. Derde in het klassement in de Porsche van Flying Lizard Motorsport met 73 punten en als vierde met 60 punten staat Corvette Racing die nog geen race gewonnen hebben maar wel kontant als derde zijn geeindigd. De twee Ferrari’s van Extreem Motorsport liggen met 37 punten op de vijfde plek. Ja en de hekkensluiter in het GT klassement blijft onveranderd de Jaguar van het Jaguar RSR team met nog steeds nul punten op de teller.


Foto: (c) americanlemans.com

De GTC klasse is bijzonder interessant zeker nu Alex Job Racing twee auto’s uit de serie heeft gehaald. Het gaat hier om auto’s  nummer 80 en 81, met aan boord o.a. Butch Leizinger en Juan Gonzalez. Aan deze klasse doen nu helaas nog maar 6 Porsche’s mee. In het klassement staat het team van Alex Job Racing nu nog bovenaan maar met het wegvallen van 2 auto’s zal dat niet lang meer duren. Black Swan Racing met Jeroen Bleekemolen en Tim Pappas zullen er alles aan doen om deze race ook weer op hun naam te schrijven net als de vorige twee races. De achterstand van Black Swan op de nummer 1 bedraagt nu nog 23 punten maar met nu nog vijf races te gaan is dat wel in te halen.


Share