De eerste uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans 2011.

Print Friendly, PDF & Email

De 79ste editie van de 24 uur van Le Mans  wordt verreden op 11 en 12 juni 2011 en de eerste  teams zijn al weer uitgenodigd. Uiteraard zijn dat de teams die dit jaar tijdens de 24 uur van Le Mans 2010 als eerste en tweede in hun klasse wisten te eindigen. Maar de overkoepelende organisatie de ACO heeft nu ook een nieuwe deelnemer uitgenodigd en dat is een auto van Courage Technology en zij zullen de 24 uur meerijden  in een volledige elektrisch aangedreven prototype auto.


Teams die automatisch zijn uitgenodigd voor deelname aan de 24 uur van Le Mans 2011 zijn de nummers één en twee van de 24 uur van Le Mans 2010.  In de LM P1 klasse gaat het om twee auto’s van Audi  en in de LM P2 klasse gaat het om Strakka Racing en OAK Racing. Voor de nieuw gevormde LM GT klasse zijn het Team Felbermayr-Proton en het team Hankook – Farnbacher die zijn uitgenodigd. Er wordt in de nieuwe GT klasse geen onderscheid meer gemaakt tussen de GT1 en GT2 klasse, dus auto’s uit de LM GT1 klasse rijden volgend jaar niet meer mee. Helaas!

Voor het eerst zal er tijdens de 24 uur van Le Mans ook elektrisch worden gereden. Hiervoor is uitgenodigd een Cougar C01 die komt te rijden voor het Courage Technology Team en dit project/team staat onder leiding van Yves Courage. De nieuwe Cougar is een volledige elektrisch aangedreven prototype auto die gaat uitkomen in de LM P2 klasse. Het chassis is gebaseerd op een Courage  met een 400 pk sterke motor, de topsnelheid zal komen te liggen rond de 315 kilometer per uur. De eerste tests van deze nieuwe auto staat gepland voor half December. De auto zelf zal tijdens de 24 uur van Le Mans 2011 overigens nog niet mee doen voor het klassement.


Figuur: (c) endurance-info.com

De vraag is natuurlijk als, autosport liefhebber, is dit wat?  Ik hoop het wel want het gaat natuurlijk over de toekomst van de autosport. Dit jaar was er voor de start van de 24 uur van Le Mans ook een presentatie van nieuwe GT auto’s van de toekomst en die waren volledig elektrische of hybride GT auto’s. Zag er bijzonder mooi uit die Ferrari,Volkswagen, Audi, Porsche, Mazda,Tesla  en BMW, maar er kwam haast geen geluid uit.  Het kan toch niet zo zijn dat je tijdens de 24 uur van Le Mans alleen maar auto’s ziet en haast niks hoort ? Ik vind de Audi’s en Peugeots mooie auto’s hoor maar dat gezoef is echt niks. Als je tijdens de 24 uur van Le Mans het gebrul van een Corvette of Spyker en al die andere auto’s niet meer kan horen is voor mij het bezoeken van de race verleden tijd. We kunnen natuurlijk ook gewoon naar de 24 uur van Le Mans Classic gaan alleen die wordt niet ieder jaar verreden. Of het ooit zover komt, ik hoop het niet maar de eerste voortekenen zijn er helaas al. Dus gewoon blijven rijden op normale brandstof of een elektrische/hybride auto ontwikkelen die herrie maakt,  heeeeel veeeeeel herrie.


Share

One thought on “De eerste uitnodigingen voor de 24 uur van Le Mans 2011.

Comments are closed.