ALMS, Cytosport wint op Lime Rock Park, Bleekemolen tweede.

Print Friendly, PDF & Email

Klaus Graf en Greg Picket hebben met hun Cytosport Porsche RS Spyder de vijfde ronde van het American Le Mans Series seizoen 2010 gewonnen. De overwinning van Graf en Picket op het circuit Lime Rock Park is tevens de eerste overall overwinning voor het Muscle Milk Team Cytosport. Jorg Bergmeister en Patrick Long wisten met hun Flying Lizard Porsche de GT klasse te winnen. Jeroen Bleekemolen en teameigenaar/coureur Tim Pappas finishte met de Porsche 911 GT3 als tweede in de klasse.


De vijfde ronde van de American Le Mans Series werd verreden op het Lime Rock Park circuit. 29 wagens verschenen er aan de start waarbij Simon Pagenaud en David Brabham van pole mochten vertrekken met hun HPD ARX-01c voor de race van 2 uur en 45 min. op het 2.4 km korte circuit. Lime Rock is het kortste circuit van de American le mans Series, en dat merk je tijdens de wedstrijd. De koplopers dienen constant rekening te houden met verkeer, ook omdat het circuit vrij smal is met weinig uitloopmogelijkheden.

Greg Picket mocht starten vanaf de tweede plaats. Hij had geen beste start, en verloor een paar plaatsen, maar wist uit de problemen te blijven. Picket wist zich een weg terug te vechten naar plek 2.


Foto: (c) americanlemans.com

Al snel na de start waren er een aantal gele vlag situaties. Grote problemen voor Jaime Melo, hij gaat met de Risi Ferrari van de baan en in de banden, einde wedstrijd.

Tim Pappas die met de Black Swan Porsche was gestart werd geraakt door de LMP Cytosport Porsche RS Spyder, ging achterstevoren en verloor de leidende positie in de GTC klasse. Hij kwam later binnen op de tweede positie toen Jeroen Bleekemolen het stuur overnam.

Na 42 minuten racen is het Johnny O’Connel die na een aanvaring de achterkant van de auto beschadigd en niet meer verder kan.

Na 45 min racen kon Picket het stuur, vanaf de tweede positie, overgeven tijdens een gele vlag situatie. Klaus Graf kwam achter de leidende wagen van Simon Pagenaud terecht bij de herstart. Graf ging er eens voor zitten en had het gat gedicht in ronde 80. In de 93ste ronde nam hij de leiding over bij een pitstop van Pagenaud. Er was nog 70 min. te gaan. Nu was het Brabham die de achtervolging inzette. Met nog tien minuten op de klok had Brabham het gat terug gebracht tot één wagen lengte. Maar bij een uitremactie ging het mis. Graf had Brabham niet zo snel verwacht, en bij het contact dat volgde kwam de HPD op het gras. Een lekke band voor Brabham en Graf kreeg een Stop and go penalty. Toen de beide kemphanen weer op de baan terug kwamen was de voorsprong van Graf 30 seconden.

Aan de finish had Klaus Graf met de Porsche RS Spyder een voorsprong van bijna 28 sec. op de nummer twee, David Brabham met de HPD. Op ruime achterstand volgde Gunnar Jeannette en Elton Julian met hun LMPC wagen op de derde plek. Op negen ronden achter de leiders waren ze wel de eerste in de LMPC klasse. Jorg Bergmeister en Patrick Long pakten met hun Flying Lizard Porsche de derde overwinning van het seizoen in de GT klasse. Daarmee nemen zij tevens de leiding over in het kampioenschap.

Jeroen Bleekemolen en Tim Papas zijn met hun Black Swan Porsche als tweede in de GTC klasse gefinisht op een ronde achter de leiders Andy Lally en Henry Richard. Bleekemolen stond in de vrije trainingen steenvast bovenaan de ranglijst en pakte de pole met 6 tiende verschil ten opzichte van de nummer twee. Tim Pappas wist zoals gezegd de wagen aan Jeroen Bleekemolen over te geven vanaf de tweede positie. Bleekemolen wist vrij snel de koppositie weer over te nemen. Vanaf het begin van de wedstrijd zat de splitter al los, om het op 30 minuten voor het eind te begeven. De opgebouwde voorsprong was snel weg en uiteindelijk was de tweede plaats het best haalbare. Bleekemolen en Pappas staan nu derde in het kampioenschap met elf punten achterstand op de leiders Lally en Richard die 75 punten hebben verzameld dit seizoen.


Foto: (c) americanlemans.com

Uitslag 5de ronde ALMS, Lime Rock Park:

1. Pickett / Graf, Porsche RS Spyder, 171 ronden in 2:45:04.386.

2. Brabham / Pagenaud, HPD ARX-01c, op 27.810.

3. Jeannette / Julian, Oreca FLM09, op 9 ronden (1ste LMPC)

4. Figge / Papadopoulos, Oreca FLM09, op 9 ronden (2de LMPC)

5. Bergmeister/ Long, Porsche 911 RSR, op 10 ronden (1ste GT)

6. Auberlen / Milner, BMW M3 GT, op 10 ronden (2de GT)

7. Mueller / Hand, BMW M3 GT, oip 10 ronden (3de GT)

8. Salo / Kaffer, Ferrari 430 GT, op 11 ronden

9. Beretta / Gavin, Chevrolet Corvette ZR1, op 12 ronden

10. Tucker / Wallace, Oreca FLM09, op 13 ronden (3de LMPC)

11. Sharp / van Overbeek, Ferrari 430 GT, op 14 ronden

12. Law / Neiman, Porsche 911 RSR, op 14 ronden

13. Sellers / Henzler, Porsche 911 RSR, op 15 ronden

14. Richard /Lally, Porsche 911 GT3 Cup, op 19 ronden (1ste GTC)

15. Dalziel / Goossens, Jaguar XKRS, op 19 ronden

16. Pappas / Bleekemolen, Porsche 911 GT3 Cup, op 20 ronden (2de GTC)

17. Brown / Cosmo, Ferrari 430 GT, op 21 ronden

18. Lewis / Vento, Porsche 911 GT3 Cup, op 22 ronden (3de GTC)

19. Sedivy / Zugel, Oreca FLM09, op 25 ronden

20. Curtis / Sofronas, Porsche 911 GT3 Cup, op 25 ronden

21. Miller / Hines, Porsche 911 GT3 Cup, op 31 ronden

22. J.Field / C.Field, Lola B06 10, op 31 ronden

23. Sweedler / Kapudija, Porsche 911 GT3 Cup, op 48 ronden

24. Drayson / Cocker, Lola B09 60, op 58 ronden

25. Murry / A.Robertson, Doran Ford GT-R, iop 61 ronden

26. Marcelli / Wong, Oreca FLM09, op 63 ronden

27. Magnussen / O’Connell, Chevrolet Corvette ZR1, op 136 ronden

28. Melo / Bruni, Ferrari 430 GT, op 149 ronden

29. Dyson / Smith, Lola B09 86 Mazda, op 164 ronden

30. Tucker / Bouchut, Oreca FLM09, niet gestart


Stand kampioenschap.

LMP

1. David Brabham / Simon Pagenaud, 107 punten

2. Klaus Graf, 100 punten

3. Greg Picket, 79 punten

LMPC

1. Scott Tucker, 104 punten

2. Gunnar Jeannette, 100 punten

3. Christophe Bouchut, 91 punten

GT

1. Jorg Bergmeister, 93 punten

2. Bill Auberlen / Tommy Milner, 79 punten

3. Jaime Melo / Gianmaria Bruni, 75 punten

GTC

1. Henri Richard / Andy Lally, 75 punten

2. Juan Gonzalez / Butch Leitzinger, 79 punten

3. Jeroen Bleekemolen / Tim Pappas, 64 punten


Share