Jeroen Bleekemolen ‘doet’ de 6 uur van de Glen.

Print Friendly, PDF & Email

Jeroen Bleekemolen zal komend weekend op 5 juni zijn opwachting maken bij de 6 uur van de Glen met een Porsche GT3. De Sahlen’s Six Hours of The Glen is de 6de race van het 2010 seizoen van het  Grand Am kampioenschap welke verreden word op het circuit Watkins Glen International. Na de 24 uur van Daytona is dit zijn tweede optreden voor Magnus Racing.
Foto: (c) raceplanet.nl

Jeroen Bleekemolen zal de 6 uur van de Glen rijden voor Magnus Racing met een Porsche GT3. Zij hadden Bleekemolens telefoon nummer nog in de agenda staan na de 24 uur van Daytona. In Daytona hadden ze wat pech en werden ze uiteindelijk 5de in de GT klasse. Op Watkins Glen zal Bleekemolen de Magnus Porsche delen met John Potter en Graig Stanton. Bij de 24 uur van Daytona was ook Richard Lietz van de partij.


bron: wikipedia.

De 6 uur van de Glen is de 6de wedstrijd van het Grand Am kampioenschap, en word verreden op het legendarische circuit van Watkins Glen in de staat New York. Op datzelfde circuit heeft de vader van Jeroen, Michael Bleekemolen, in 1978 Formule 1  gereden. Het circuit telt 11 bochten en is iets minder dan 5,5 km lang.

Helaas mist Bleekemolen de Dutch GT4 wedstrijd die in het Masters weekend op Zandvoort word verreden, maar het team begrijpt dat hij de keuze maakt om in Amerika te rijden. Het word wel een druk reis schema voor Jeroen Bleekemolen. Na de race op Watkins Glen moet Bleekemolen op maandagmorgen in Le Mans zijn voor de keuring met de Spyker, waarmee hij zal deelnemen aan de 24 uur van Le Mans samen met Tom Coronel en Peter Dumbreck.


Share