Eerste vier plaatsen voor Peugeot bij kwalificatie 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

20090614-dsc00903Peugeot zal de 24 uur van Le Mans aanvangen vanaf de eerste twee startrijen. Voor de vierde maal op rij was er een Peugeot de snelste in de kwalificatie. Sebastien Bourdais zette op de woensdag avond de snelste tijd op de klok van 3:19.711. Christijan Albers, de enige Nederlander in de LM P1 klasse mag vanaf plek 13 starten. Het Nederlandse team Spyker start vanaf positie 50, 13de in de GT2 klasse.De eerste vier posities op de startgrid van de 24 uur van Le Mans worden ingenomen door Peugeot. Achter de drie fabrieks Peugeots was het de Oreca Peugeot die de vierde tijd trainde. Het was Sebastien Bourdais die op woensdag avond de snelste tijd van 3:19.711 op de klok  liet noteren. In de kwalificatie op donderdag kon er niemand meer aan die tijd komen. Op de plaatsen vijf, zes en zeven volgen de Audi’s R15 TDI. De Audi’s wisten zich nog wel te verbeteren maar kwamen niet verder dan de plaatsen 5 ,6 en 7. Ze waren 2,2 seconden langzamer dan de no. 3 Peugeot. De no. 15 Kolles Audi R10, met Christijan Albers,  mag van de dertiende positie starten.

In de LM P2 klasse werd de pole gepakt door de Strakka Racing HPD ARX.01 met een tijd van 3:33.079, anderhalve seconde sneller dan de tweede HPS ARX.01 op de grid, die van het Amekikaanse Highcroft Racing. De RML Lola coupe is derde op een achterstand van maar liefst vijf seconde.

In de GT1 klasse was het de Young Driver Aston Martin met o.a. onze landgenoot Peter Kox die de pole wist te pakken. Twee Ford GT’s volgen op respectievelijk drie en vijf tiende van een seconde.


20090614-DSC00872
Foto: Marco van de Bildt.

De no. 82 Risi Competizione Ferrari pakte de pole in de GT2 klasse met een tijd van 3:59.233. Op de plaatsen twee en drie volgen de beide Corvette’s. De Nederlandse Spyker C8 van Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel en Peter Dumbreck , die bij de 24 uur overigens weer in de geel blauwe kleuren aan de start verschijnt,  mag van plek 13 in de GT2 klasse starten, 50 overall.

De no. 96 AF Corse Ferrari zal niet aan de start verschijnen. De wagen is te ernstig beschadigd na een crash van Matias Russo tijdens de kwalificatie van woensdag.


Share