24 uur van Le Mans 2010, de foto’s.

Print Friendly, PDF & Email

13062010-dsc08012Romain Dumas, Timo Bernhard en Mike Rockenfeller hebben met hun Audi R15 TDI de 78ste 24 uur van Le Mans op hun naam geschreven. Tevens hebben ze het afstandsrecord dat sinds 1971 in de boeken stond verbroken. Lange tijd zag het er naar uit dat de Peugeot’s er wederom met de winst vandoor zouden gaan. De Peugeot’s, die in de trainingen en kwalificaties dominant aanwezig waren mochten op zaterdag middag van de eerste vier plaatsen op de grid starten. Zaterdag avond viel wagen no. 3 uit, en uiteindelijk zag geen van de Peugeot’s  908 HDi FAP de finish op zondag. Audi vulde het hele podium. We zagen een mooie strijd tussen de Peugeot’s en de Audi’s tot enkele uren voor de finish. In de GT2 klasse gin de strijd lange tijd tussen Corvette en Ferrari, maar uiteindelijk trok de Felbermayr Porsche aan het langste eind. Het Nederlandse Spyker Squadron finishte als negende in de GT2 klasse. Een aanrijding met de Norma  LM P2 en technische problemen speelde het team parten, maar Jeroen Bleekemolen, Tom Coronel en Peter Dumreck wisten met hun Spyker C8 Laviolette wel de finish te halen. Meer foto’s, ook van andere evenementen zijn te vinden op onze fotopagina. Een uitgebreider verslag van de wedstrijd is er inmiddels ook .


Share