Veranderingen aan de startlijst van de 24 uur van Le Mans.

Print Friendly, PDF & Email

De Automobile Club de l’Ouest (ACO) heeft een aantal aanpassingen aangekondigd op de deelnemerslijst van de 24 uur van Le Mans. Het gaat hier om de terugtrekking van drie teams uit diverse klassen dit zijn:  Pekaracing, Sora Racing en Pescarolo Sport. Eerder maakten wij al melding van de problemen bij Pescarolo Sport. De vrijgekomen plaatsen worden direct ingenomen door teams die op de reservelijst stonden.


Na de vrije training voor de tweede wedstrijd in de Le Mans Series op het circuit van Spa Francorchamp maakte de ACO bekend dat drie teams zich hadden teruggetrokken voor deelname aan de 24 uur van Le Mans 2010. Pescarolo Sport zit in financiële problemen, iets wat we al eerder melden, en kan daardoor niet deelnemen met de twee auto’s in de LM P1 klasse,  Ho-Ping Tung zal dus nog even moeten wachten met zijn debuut op het circuit van de  Sarthe. Ook Sora Racing met een Pescarolo o1 Judd uitkomend in de LM P1 klasse zal er niet bij zijn tijdens de 24 uur van Le Mans. De laatste afmelding is die van PekaRacing  met een Corvette C6 en rijdend in de LM GT 1 klasse. De Corvette waar onze landgenoot Mike Hezemans als eerste coureur in reed,  ging tijdens de FIA GT1 race op Silverstone in rook op. Dit werd veroorzaakt door een kapotte benzineleiding. De mooie gele Corvette is nu niet meer op tijd te repareren voor de 24 uurs race in Juni, erg jammer.


09052010-dsc04866

Foto: Marco van de Bildt.

De vervangende teams zijn KSM , AF Corse en Matech Competition. Het Zwitserse  Matech Competition zal deelnemen met een Ford GT  in de LM GT1 klasse met als eerste coureur de Duitser Thomas Mutsch, die ook rijd in het FIA GT1  kampioenschap. Het Zwitserse team neemt nu deel met twee  Ford GT’s.  Het aantal Ford GT auto’s in de LM GT1 klasse komt nu totaal uit op drie stuks. AF Corse komt met een Ferrari F430 naar de LM GT2 klasse met als eerste rijder Giancarlo Fisichella. Het AF Corse team heeft nu 2 Ferrari’s F430 rijden in de LM GT2 klasse. Het Duiste KSM team komt uit in de LM P2 klasse en zal daar gaan rijden in een Lola B07/46 Mazda.

Van de 10 reserve auto’s tijdens de bekendmaking van de deelnemerslijst is er nu nog maar één reseveteam over en dat is het Spyker Squadron met een Spyker C8 Laviolette GT2R met als eerste coureur Tim Coronel. Dus van mij mag er best nog wel een team zich afmelden, maar niet meer.

 

Share