Spyker zevende op Spa-Francorchamps.

Print Friendly, PDF & Email

09052010-dsc05635Tom Coronel en Peter Dumbreck zijn met hun Spyker C8 Laviolette op de zevende plaats gefinisht bij de 1000 km. van Spa-Francorchamps, de tweede race van het Le Mans Series kampioenschap. Peter Dumbreck mocht de race aanvangen vanaf de twaalfde startpositie in de regen. In een chaotische race op het Belgische circuit konden ze zich meten met de Ferrari’s en de Porsche’s en wisten ze te finishen op de zevende plek op drie ronden achter de Team Felbermayr Porsche 997.


Op de zaterdag wist het Spyker team zich als twaalfde te kwalificeren van de GT2 klasse. Tom Coronel die de kwalificatie sessie voor z’n rekening nam zette in eerste instantie en tijd van 2:21.586 op de klok waarna de sessie werd afgevlagd vanwege een Ford GT die bij Fagnes in de vangrail was terecht gekomen. Na de herstart die door Coronel werd afgewacht aan het einde van de pitstraat wist hij er een nog sneller rondje uit te persen, 2:21.564. Bijna 3,5 seconden sneller dan vorig jaar, en goed voor de 12de startpositie in de GT2 klasse op 1,2 seconde achter de nummer 1 in de klasse Jaime Melo met de AF Corse Ferrari.


09052010-dsc05635

Foto: Marco van de Bildt.

Op zondag is het Peter Dumbreck die van start gaat in de race. 50 wagens aan de start, en net voor de start gaat het regenen. Één van de Audi’s komt in de opwarmronde al in de problemen, en moet met veel schade terug komen naar de pits. Afgezien van wat uitstapjes blijft Dumbreck buiten de problemen op de glibberige baan. De Spyker komt ook goed door de gele vlag situaties.

Na ongeveer twee uur in de race volgt er een rode vlag vanwege een stroomstoring die de hele regio treft. De Spyker C8 had net daarvoor z’n reguliere pitstop gemaakt. Door een fout van een pitmarshal werd de Spyker, samen met een aantal anderen, tegengehouden aan het eind van de pitstraat. Bij de herstart werd hierdoor een volle ronde verloren. Uiteindelijk wisten Tom Coronel en Peter Dumbreck zich naar voren te vechten tot een mooie zevende plaats, drie ronden achter de winnaar in de klasse, de Team Felbermayr Porsche 997 GTR3. Aan het eind van de race, waarin het overigens ook weer ging regenen, besloot Dumbreck samen met het team om benzine te sparen en de zevende plaats te consolideren, temeer daar de wagen op de zesde positie te ver weg was om nog in te kunnen halen

Voor het Spyker Squadron was het een goede test voor de 24 uur van Le Mans in Juni. Uit de problemen blijven blijft het belangrijkste voor de Spyker. De snelheid is zeker aanwezig om zich te kunnen meten met de Ferrari’s en Porsche’s vooraan in het veld.

Het is zelfs mogelijk dat we in Le Mans twee Spykers aan de start zullen zien. De laatste reserve op de lijst is de tweede Spyker C8 Laviolette  met Tim Coronel als eerste rijder.

De volgende race van het Spyker Squadron is de 24 uur van Le Mans op 12 en 13 Juni.


Share