Peugeot pakt de pole voor de 1000 km. van Spa-Francorchamps.

Print Friendly, PDF & Email

Vandaag is op het prachtige circuit van Spa-Fancorchamps de kwalificatie verreden voor de 1000 kilometer van Spa Francorchamps. Sebastien Bourdais reed de Peugeot naar een mooie eerste plek voor de race van Zondag. Met een tijd van 1:57.884 was de voormalig Formule 1 coureur de Audi gereden door Timo Bernhard 0,646 sec te snel af. Code rood was er ook nog tijdens de kwalificatie en die was veroorzaakt door Rachel Frey die gelijk daarmee een mooie Ford GT afschreef.


De drie vrije trainingen die aan de kwalificatie voorafgingen werden in de LMP 1 klasse door de drie fabrieks Peugeot’s gedomineerd en Audi kwam maar langzaam opgang. De Peugeot met Sebastien Bourdais staat morgen op Spa Francorchamps op pole in een tijd van 1 min 57.884 sec gevolgt door de Audi van Timo Bernhard in een tijd van 1 min 58.519 sec. en de derde plek is weer voor een Peugeot gereden door Stephane Sarrazin in een tijd van 1 min 59.421 sec. De twee auto’s van het Zwitserse Rebellion Racing zijn in de LM P1 klasse de langzaamste met een achterstand van ca. 5 seconden.

In de LM P2 klasse is het de Acura HPD ARX-01c van het Amerikaanse Strakka Racing die de snelste tijd neerzet. De Amerikaan Danny Watts doet dat in een tijd van 2 min 03.135 sec. en nesteld zich tussen de twee auto’s van Rebellion Racing. Tweede tijd in deze klasse wordt neergezet door het Britse RLM Racing in  2 min 05.681 sec. gevolgt door Oak Racing in een Pescarolo Judd in 2min 07.159 sec. De eerste Formula Le Mans auto komen we tegen op de negende plek in de LMP2 klasse en dat is een auto van Hope Polevision Racing met achter het stuur de Nico Verdonck, kampioen van de Formula Le Mans Series 2009.

De LM GT1 klasse is de Ford GT van Marc VDS Racing Team met de Belg Bas Leinders achter het stuur de snelste  in een tijd van 2 min 17.316 sec. De Ford GT van Matech Competition komt op de tweede plek  te staan in een tijd van 2 min 18.730 sec. En op de derde plek in de LM GT1 klasse komt de Corvette C6-r te staan van het team van Luc Alphand. De Ford GT doet het erg goed in deze klasse en we zijn dus erg benieuwd wat ze gaan presteren tijdens de 24 uur van Le Mans.

In de LM GT2 klasse gaat de strijd in de top drie vooral tussen Ferrari en Porsche. Het team van AF Corse weet met een Ferrari F430 GT uiteindelijk de snelste tijd neer te zetten Jaime Melo doet dit in 2 min 20.336 sec gevolgt door een Porsche 997 GT3 RSR van het Team Felbermayr Proton in 2min 20.416 sec. en als derde is het weer de Ferrari F 430 GT  van CRS Racing die een mooie tijd neerzet. Dit beloofd dus weer een mooie strijd te worden. De Spyker van Spyker Squadron met Tom Coronel weet zich als twaalfde te plaatsen in de GT2 klasse. De rondetijden van de Spyker waren wel goed te noemen ze waren ca 3,5 sec. sneller als kwalificatie 2009.

Share