Nieuw: De 24 uur van Belgrado.

Print Friendly, PDF & Email

In het weekend van 25 tot 27 juni is het zover, dan zal namelijk voor de eerste keer de 24 uur van Belgrado worden verreden. Deze langeafstandsrace is bestemd voor GT’s en toerwagens en is uniek in de wereld omdat het wordt verreden op een stratencircuit, Autodrome Nikola Tesla, in een park rond het stadscentrum van Belgrado.


De 24 uur van Belgrado wordt mede georganiseerd door het Nederlandse bureau Creventic dat ook de 24 uur van Dubai en de 12 uur van Hongarije organiseerd. De race op het 3,4 kilometer lange circuit zal meetellen voor de 24 uur Series. Het circuit Autodrome Nikola Tesla zal uiteraard aan de moderne eisen van de FIA moeten voldoen hetgeen inhoud dat er grote uitloopstroken moeten zijn maar ook grindbakken, vangrails en en andere betonnen en banden elementen. Het circuit in Belgrado is wel aan de korte kant, ter vergelijking het circuit Autodrome Dubai is  5,4 kilometer lang en het circuit waar de 24 uur van Le Mans word verreden, circuit de la Sarthe, is zelfs 13,6 kilometer. Ben dus erg benieuwd hoeveel auto’s hier maximaal aan mogen deelnemen. De eerste tests op het Nikola Tesla Circuit zijn inmiddels al succesvol afgelegd met een Audi R8 van het AMC Motorsport team. En vanaf 1 juni gaat men beginnen met het gereed maken van het circuit.Tijdens de 24 uur van Dubai wordt er in 10 verschillende klassen geraced of dat nu ook het geval zal zijn hangt af van het aantal inschrijvingen.  Om de racen zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de deelnemers zijn de inschrijfkosten zo laag mogelijk gehouden en dat is per auto slechts  € 2.500 euro. Er zijn tot nu toe al zeker 29 inschrijvingen binnengekomen uit diverse landen waaronder  Duitsland , Italië, Bosnië, Zwitserland, Hongarije, Servië, België en natuurlijk Nederland. De Nederlandse teams zijn aanwezig met o.a Porsche, Saker, Aston Martin en Seat Leon. Verder bekende deelnemende merken zijn Ferrari 360, Peugeot, Audi, Renault, Ford en BMW. De organisatie gaat er dan ook van uit dat deze eerste race een succes zal worden en dat dit net als de 24 uur van Dubai een prominente plaats zal krijgen op de internationale racekalender.


Share