ACO nodigt 56ste deelnemer uit voor Le Mans 2010.

Print Friendly, PDF & Email

De Automobile Club de l’Ouest (ACO) heeft aangekondigd een extra deelnemer to te laten tot de 78ste 24 uur van Le Mans. Hiervoor word een extra, 56ste,  pitbox gebouwd, die op 4 Juni klaar moet zijn. De uitnodiging gaat naar de Radical SR9 van Team Race Performance, één van 84 aanmeldingen die de ACO heeft ontvangen. Spyker, de laatste wagen die nog op de reservelijst stond, heeft zich afgemeld voordat de deelname definitief bevestigd moest worden.


De ACO, die al langer bezig was met het toelaten van meer deelnemers tot de 24 uur van Le Mans, is begonnen met het bouwen van een 56ste pitbox, en heeft tevens uit de 84 aanmeldingen een 56ste deelnemer uitgenodigd. Volgens FIA regels mag de ACO meer deelnemers accepteren als er ook voldoende pitboxen zijn. De extra pitbox word gebouwd tussen het pitgebouw en de uitbreiding van 2008.

Ook in de volgende jaren zullen er 56 deelnemers uitgenodigd kunnen worden.  De ACO noemt dan ´een specifiek en innovatief project´ als aanvulling op de 55 deelnemers. Wij gokken op elektrisch of hybride wagens.


Foto: Marco van de Bildt.

De extra uitnodiging gaat naar het Zwitserse Team Race Performance met de Radical Judd SR9 in de LM P2 klasse met als coureurs Pierre Bruneau, Marc Rostan en Ralph Meichtry. Officieel komen ze op de reserve lijst, maar het is wel zeker dat ze mee kunnen doen. Mochten er nog deelnemers afvallen dan zal de ACO meer teams uitnodigen van de lijst met 84 aanmeldingen, zelfs zo kort voor de 24 uur nog.

En Spyker dan, dat was toch de laatste wagen op de reservelijst? Spyker heeft zich terug getrokken net voordat de deelname definitief moest worden bevestigd aan de ACO. De vraag of er wel of niet een tweede auto is hoeft nu ook niet meer beantwoord te worden. Waarschijnlijk was er wel een tweede auto, maar was het moeilijk zoniet onmogelijk om op korte termijn voldoende financiële middelen en de juiste coureurs te vinden.


Share