Stephane Sarrazin versterkt Oreca voor de 8 uur van de Castellet.

Print Friendly, PDF & Email

Stephane Sarrazin zal bij de eerste race van het 2010 seizoen van de Le Mans Series het Team Oreca Matmut versterken in hun eerste race met de Peugeot 908 HDi FAP. Sarrazin zal de 8 uur van de Castellet, op het circuit Paul Ricard, samen rijden met Olivier Panis en Nicolas Lapierre.


 

 


 

Team Oreca Matmut heeft een flinke stap voorwaarts gemaakt met het vastleggen van Stephane Sarrazin voor de openingsrace van het 2010 Le Mans Series seizoen, de 8 uur van de Castellet op het circuit Paul Ricard in Frankrijk.


 

Foto: (c) Team Oreca-Matmut.

Sarrazin die bij het team als rijder is toegevoegd om de Peugeot 908 HDi FAP te besturen is geen onbekende voor het team. In 2001 en 2002 heeft hij de met de Dallara-Oreca gereden voor het team. Zijn ervaring met de Peugeot zal van onschatbare waarde zijn voor het team. Sarrazin zal een team vormen met Olivier Panis en Nicolas Lapierre. Loïc Duval, eerder al vastgelegd als derde rijder voor de 24 uur van Le Mans, zal  de 1000 km. van Spa rijden, en al wel gaan testen in April.

Sarrazin is vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van de wagen en heeft drie maal op rij de pole postie behaalt bij de 24 uur van Le Mans met de Peugeot, waar hij tevens twee maal als tweede wist te finishen. In 2007 won hij de Le Mans Series en in 2009 de Petit Le Mans op Road Atlanta.

Met de aanwezigheid van de vernieuwde Audi R15 TDI en de Oreca Peugeot 908 heeft de 8 uur van de Castellet er een extra dimensie bij gekregen. Zowel Peugeot als Audi zullen willen weten waar ze staan in hun voorbereiding voor de 24 uur van Le Mans

Op vrijdag 9 April zijn de eerste trainings sessies, en op zondag 11 April is de 8 uur van de Castellet op circuit Paul Ricard.

 


Share