Peugeot neemt ook deel aan de Intercontinental Le Mans Cup.

Print Friendly, PDF & Email

Peugeot zal dit jaar meestrijden om de prestigieuze Intercontinental Le Mans Cup. Peugeot die vorig jaar de 24 uur van Le Mans  en de Petit Le Mans race wist te winnen en dit jaar de overwinnaar was van de 12 uur van Sebring is er op gebrand om dit jaar ook de LMIC te winnen. De Le Mans Intercontinental Cup bestaat uit drie races op drie continenten en is alleen voor auto’s uit de LM P1 en de LM GT2  klasse.  Audi had  al eerder aangegeven om mee willen te strijden voor deze Cup.Bij de aankondiging van de Le Mans Intercontinental Cup, in December 2009, ging men er in eerste instantie van uit dat het alleen zou gaan om de LM P1 klasse. Maar in maart van dit jaar kondigde de overkoepelende organisatie de Automobile Club de l’Ouest aan dat ook de LM GT2 klasse mee kon strijden voor deze Intercontinentale Le Mans Cup. Het totaal aantal deelnemers aan deze Cup is nog niet bekend, maar men heeft ook nog de tijd tot 31 Mei om zich in te schrijven. Behalve Peugeot hebben ook Audi en Drayson Racing al aangegeven mee te willen strijden om deze Cup.


20090614-dsc00903
Foto: Marco van de Bildt.

De races waar punten gescoord kunnen worden voor deze Cup zijn: 1000 kilometer van Silverstone, Petit Le Mans, en een race uit de Asian Le Mans de nog niet bekend is. In 2011 wil men de Intercontinental Le Mans Cup uitbreiden met meer races. Men denkt dan onder andere aan de 12 uur van Sebring. Zal het Peugeot met de 908 HDi FAP dit jaar lukken om de Cup te winnen of is Audi dit jaar te sterk met de vernieuwde Audi R15?  Maar goed om dat te weten komen moet we tot het weekend van 11 September wachten op de eerste race in de Cup, de 1000 kilometer van Silverstone.


Share